A presó dues dones per estafar a ancians fingint ser revisores del gas

Dues dones han entrat a presó després que els Mossos d’Esquadra les detinguessin com a presumptes autores de diverses estafes fent-se passar per revisores del gas, i el cos policial calcula que havien aconseguit sostreure prop de 43.000 euros d’ancians.

Segons un comunicat del cos d’aquest dimecres, el passat 12 d’agost els Mossos van detenir a ambdues dones com a presumptes autores dels delictes d’estafa, furt i estafes bancàries amb targeta, i a més han quedat investigades tres persones més: dos homes i una dona.

Les arrestades, en col·laboració amb altres persones que han quedat investigades, han pogut sostreure diners a 13 víctimes, i les seleccionaven amb “un perfil de vulnerabilitat”, ja que eren ancians que vivien sols.

Així, escollien a les víctimes amb trucades sistemàtiques fins que trobaven a alguna que accedia a rebre a casa la visita dels suposats operaris, els feien creure que, per error, els havien cobrat diners de més en alguna factura i que per fer-los la devolució els havien de facilitar el PIN de la targeta o llibreta, amb el qual feien les substraccions.

Els afectats són de Barcelona, Cornellà, L’Hospitalet de Llobregat i Badalona (Barcelona) –concretament a una de les víctimes de Cornellà, a més de diners, li van sostreure també joies amb un valor total de 17.000 euros–, i des de Mossos asseguren que la investigació continua oberta i no descarten noves detencions.