A presó dos dels presumptes autors de l’assalt a un turista dins d’un taxi al Port Olímpic

Els altres tres suposats lladres estan identificats i en crida i cerca

Dos dels cinc presumptes autors d’un assalt a un turista dins d’un taxi al Port Olímpic de Barcelona el passat 12 d’agost ja estan a la presó, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Un d’ells va ser detingut el passat 8 de setembre i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

Acumula fins a deu antecedents policials per robatoris de les mateixes característiques a França, Alemanya i Àustria. Un altre investigat per aquests fets ja estava ingressat en un centre penitenciari des del 28 d’agost per un altre robatori violent. Els altres tres presumptes autors estan identificats pels Mossos d’Esquadra i es troben en crida i cerca.

Els cinc identificats són homes d’entre 22 i 28 anys, de nacionalitats francesa, líbia, algeriana i marroquina.

Els fets van passar el passat 12 d’agost quan en una parada de taxis de la zona del Port Olímpic hi va haver un intent de robatori amb intimidació a un turista que es disposava a agafar un taxi cap a les tres de la matinada. El turista es va veure envoltat per cinc homes i el van assetjar amb la intenció de robar-li un rellotge d’alta gamma. Fins i tot dos dels lladres van entrar amb ell dins del taxi, segons expliquen els Mossos.

L’assalt es va fer viral a les xarxes socials per un vídeo gravat per un testimoni on s’hi podia veure la seqüència sencera del robatori. Segons els Mossos, aquest enregistrament va ser clau perquè els investigadors poguessin identificar els cinc autors, ja que els va permetre reconèixer que eren lladres multireincidents habituals coneguts per la policia en el marc del Pla Tremall. Els Mossos expliquen que es tracta de joves que actuen gairebé sempre amb violència i que acumulen diverses detencions en un lapse curt de temps.

Agents de la Guàrdia Urbana ja van identificar el 14 d’agost un jove que podria estar involucrat en un intent de robatori juntament amb altres nois. Això va possibilitar als investigadors dels Mossos identificar-lo com un dels participants en el robatori del 12 d’agost i des d’aleshores estava en crida i cerca. La detenció es va fer el 8 de setembre.