A les discoteques, amb mascareta

La Federació d’Empresaris d’Oci Nocturn ha elaborat un protocol per a la reobertura de les discoteques durant la fase 3 de la desescalada que inclou l’acotament del perímetre de les pistes de ball, on seran obligatòries les mascaretes, l’ús de terrasses i reservats o la senyalització a les cues per garantir la distància interpersonal.

Aquestes mesures figuren a la guia que ha elaborat el col·lectiu Espanya de Nit en col·laboració amb l’Institut de la Qualitat Turística Espanyola, dirigida als 16.800 locals d’oci nocturn d’Espanya que podran recuperar la seva activitat en la fase 3 de la desescalada, i que ara ha de ser validada pel Ministeri de Sanitat.

Els empresaris proposen utilitzar les terrasses dels locals, si disposen d’elles, com «eina de control» dels fluxos de públic a l’interior, segons expliquen en un comunicat.

Per controlar l’accés a l’interior de les discoteques, reconeixen que caldrà adaptar el funcionament de les cues i aposten per utilitzar elements de senyalització per assegurar la distància interpersonal de dos metres.

També han de promoure l’ús de palletes ecològiques en les begudes que es dispensin, així com l’ús de llistes de preus amb codis QR i sistemes de pagament telemàtic.

El protocol d’actuació elaborat pels empresaris aposta per utilitzar reservats i llotges VIP, ja que contribuiran a «sectoritzar» els espais i garantir la distància entre els clients.

Amb l’objectiu d’assegurar aquesta distància interpersonal, el perímetre de les pistes de ball serà acotat i s’utilitzarà una quadrícula per «orientar» als clients sobre les zones en què podran ballar, sempre amb mascaretes mentre així ho estableixin les normes sanitàries.

Cada local determinarà la capacitat de públic en les seves pistes, que seran supervisades pel personal d’admissió, present també en les cambres de bany on serà «imprescindible» el rentat de mans a l’entrar i al sortir. Les mesures proposades a la Guia de Mesures de Reducció de Riscos contra la COVID-19 seran sotmeses a proves pilot i assajos.