A finals de juny unes 100.000 llars cobraran l’ingrés mínim vital

El ministre detalla que després s’obrirà un sistema perquè el puguin sol•licitar la resta de beneficiaris

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, assegura que a finals de juny unes 100.000 llars rebran l’ingrés mínim vital sense haver de demanar-lo. ES tractaria dels casos més vulnerables que s’han detectat a través del creuament de dades i que rebran d’ofici la prestació. En una entrevista a Onda Cero, Escrivá ha explicat que es tracta d’una estimació i que, posteriorment, s’obrirà un “sistema multicanal”, a través del web i en conveni amb els ajuntaments, perquè la resta de beneficiaris la puguin demanar. Escrivá també ha explicat que hi haurà fins a dotze tipologies de llars amb un “focus particular”: “Les monoparentals”.

Escrivá també ha assegurat que l’objectiu és que sigui una prestació “dinàmica” que vagi acompanyada d’itineraris d’inclusió i per trobar feina.

A més, ha explicat que s’establirà un “mínim nacional” que cada comunitat autònoma podrà completar. En aquest sentit, ha dit que a l’hora de concedir-la no només en tindrà en compta el nivell de renda sinó també el patrimoni.

Sobre el fet que Navarra i el País Basc gestionin directament l’ingrés, Escrivá ha negat que sigui fruit de negociacions amb els partits i ha atribuït la situació al fet que aquestes comunitats gestionen els seus impostos i que, per tant, els “tests” de renda i patrimoni els han de fet ells.