72.454 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona fins les cinc de la tarda

És un 5,6% més que divendres de la setmana passada, Trànsit preveu la sortida de gairebé mig milió de cotxes

72.454 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona fins a les cinc de la tarda d’aquest divendres, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), que ha muntat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Segona Pasqua, dilluns que ve. Aquesta xifra representa un 5,2% menys respecte a un divendres d’operació sortida equivalent abans de la pandèmia, però si es compara amb la setmana passada és un 5,6% més. Trànsit preveu que surtin entre divendres tarda i dissabte al matí entre 524.000 i 535.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, unes xifres similars a les d’abans de la pandèmia. Dilluns a partir de les 12 del migdia es preveu el retorn de 318.000 a 325.000 vehicles.
Uns 1.400 mossos faran uns 1.200 controls de drogo-alcoholèmia, distraccions, seguretat passiva, velocitat, motos i camions en el primer dispositiu de mobilitat sense pràcticament cap restricció.

Les principals complicacions viàries es preveuen divendres de 14 a 22 hores i dissabte de 10 a 15 hores, diumenge de 17 a 22 hores i dilluns de 16 a 22 hores, sobretot en direcció a la costa i la muntanya, especialment a les autovies del Baix Llobregat, l’AP-7 entre Vilafranca del Penedès i La Roca del Vallès, la C-17 a Parets del Vallès, la C-33, la C-65 i la C-35 a Llagostera, la C-31 a Santa Cristina d’Aro, la C-55, la C-58, la N-340, la C-15 a Vilanova i la Geltrú, la N-II a Tordera i l’accés a Andorra.

Per fer el trànsit més fluid es prendran diverses mesures en uns 90 quilòmetres, com la cancel·lació del carril ràpid a la C-16 al Berguedà, l’obertura del carril Bus-VAO de la C-58, els canvis de prioritat en algunes rotondes i carreteres, i carrils en sentit contrari a l’AP-7 i a la C-32 de Gavà fins a Barcelona. També hi haurà un helicòpter i una avioneta de seguiment, a més de desenes d’operaris i equips de senyalització.

Es tracta de la primera operació especial de mobilitat des de la fi de l’estat d’alarma i la relaxació de les restriccions a la restauració, i durarà fins dilluns a les 24 hores. Aquest festiu suposa un cap de setmana de tres dies per a bona part de la població que treballa en localitats com, a banda de la capital, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Esplugues, el Prat, Sant Feliu, Viladecans, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Rubí, Barberà del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat.