650 denúncies dels Mossos en dos dies per saltar-se el toc de queda

La policia catalana també ha aixecat 166 actes per desplaçaments on no es respectava la bombolla de convivència

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un total de 650 persones en dos dies –Dijous i Divendres Sant- per saltar-se el toc de queda nocturn a les 22.00 hores sense justificació. En concret, 233 de les denúncies van ser el dia 1 d’abril i les 417 restants el 2 d’abril. En paral·lel, la policia catalana també ha aixecat 166 actes per desplaçaments diürns on no es respectava la bombolla de convivència (76 el dia 1 d’abril i 90 el 2).

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, igualment ha revelat que s’han posat una cinquantena de sancions a bars i restaurants en dos dies, bàsicament per incomplir les restriccions d’aforament. “Es tracta d’un nivell baix d’infraccions, la proporció d’infractors és petita”, ha afirmat Sàmper als micròfons de Rac1.

Desallotgen una festa d’aniversari en un bar de Sant Feliu de Llobregat

“33 d’aquestes sancions han estat posades per Mossos i 17 per policies locals”, ha precisat el conseller d’Interior, que sí ha mostrat més preocupació per l’augment disparat de la mobilitat aquesta Setmana Santa. “Estem a nivells de mobilitat prepandèmia i només un 6,2% inferior a la Setmana Santa del 2019”, ha reconegut Sàmper, que ha recordat a la ciutadania que “tornar al confinament comarcal és una opció”.

Una de les festes desallotjades pels Mossos ahir divendres a la tarda va ser en un bar de Sant Feliu de Llobregat. Es tractava d’una festa d’aniversari on no es respectava ni l’horari de tancament del local, ni les distàncies de seguretat ni els assistents duien mascareta. Es van denunciar 33 persones.