13 detinguts per 10 robatoris violents durant el cap de setmana a Barcelona

En un dels casos es va sostreure pel mètode de l'estrebada una cadena d'or valorada en 25.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut tretze persones per cometre 10 robatoris amb violència i intimidació a diferents punts de la ciutat de Barcelona durant el cap de setmana. La majoria dels casos es van produir als districtes de Ciutat Vella i Eixample. En tots els casos les víctimes es van veure assaltades a la via pública, excepte en un cas, en què els autors van sostreure productes d’un supermercat per valor de 10 euros.

La majoria dels robatoris tenien com objectiu aconseguir objectes de valor com rellotges, diners o joies i robaven a les víctimes fent estrebades. En dos dels casos van sostreure cadenes d’or, valorades en 1.000 euros i 25.000 euros cadascuna, que es van poder recuperar al moment.

72 antecedents acumulats entre els arrestats

Entre tots els detinguts acumulen un total de 72 antecedents per robatoris i altres fets similars. La meitat d’aquestes detencions prèvies es concentren només amb dos dels arrestats, majors d’edat i de nacionalitat espanyola, ja que un d’ells compta amb 23 antecedents policials i l’altre, 13. Segons els Mossos, la bona resolució d’aquests robatoris es deu a l’avís immediat de la víctima en el moment de patir el robatori, així com de la informació aportada per ella i per testimonis dels fets.

Això permet als efectius de Mossos d’Esquadra que es trobaven a la zona intervenir de forma diligent, detenint els autors dels fets al mateix lloc de l’assalt o bé -en els casos en què els lladres ja havien fugit- buscar-los pels voltants de forma ràpida i efectiva per poder arrestar-los.