Barcelona s’adhereix a la Finestreta Única Empresarial per ajudar a autònoms i empreses

Amb la incorporació de Barcelona, la FUE ja és present al 97% dels municipis i ofereix servei al 95% de la població

L’Ajuntament de Barcelona s’ha adherit a la Finestreta Única Empresarial (FUE), i amb la seva incorporació  ja és present a pràcticament tot el territori de Catalunya. El desplegament de la FUE ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració formalitzat avui per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

L’acte de signatura presidit pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Colliboni i Cuadrado, de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i Sans; el president de la Diputació de Girona, Lluis Noguer i Planas;  la diputada presidenta delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor Cantador; el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert i Bernaus; i la gerent del Consorci AOC, Àstrid Desset i Desset. En representació del món local, subscriuran el conveni el vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Josep Caparrós, i la presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Olga Arnau i Sanabra.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió ha declarat que “en el marc de la signatura, el Conseller Torrent ha destacat que  “amb aquest conveni i, gràcies a la inclusió de l’Ajuntament de Barcelona, la FUE arriba al 97% del país i estem treballant per arribar a la totalitat de les empreses de Catalunya i, molt especialment a les pimes; especialment a elles va dirigida aquesta Finestreta Única i aquesta voluntat de simplificació”. El conseller ha recordat que el desplegament de la FUE suposarà un estalvi de més de 38 milions d’euros anuals a les empreses i autònoms, “un estalvi en temps i burocràcia, que ha d’anar dirigit allà on és més necessari, a l’economia productiva”. “El missatge d’avui no és només que ens posem d’acord, sinó també que estem disposats a aportar tot el que faci falta per aprofitar aquest moment de recuperació econòmica, per reactivar els nostres pobles i ciutats i per rellançar la Catalunya postcovid”, ha assegurat.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni ha destacat que “estem aconseguint que Barcelona esdevingui la millor ciutat per emprendre o per posar en marxa una idea empresarial. Amb la incorporació de Barcelona a la finestreta única empresarial fem un pas més en el nostre objectiu de facilitar l’activitat econòmica a la ciutat, especialment de les persones autònomes, alhora que seguim reduint els costos i els tràmits necessaris per a la creació d’empreses. L’Ajuntament de Barcelona és una administració àgil, com per exemple s’ha demostrat amb la reducció dels terminis de pagament a proveïdors. Ara, l’adhesió a la finestreta única empresarial ens permetrà donar un servei encara de més qualitat i també més eficient, pensant en la ciutadania”.