Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Barcelona reurbanitza l’entorn de la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella

Avatar photo
El nou espai mantindrà l’entorn natural millorant l’accessibilitat i l’àrea de joc infantil

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de reurbanització dels entorns de la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu.

Es tracta d’una obra que mantindrà l’entorn natural i millorarà l’accessibilitat i l’àrea de joc infantil, creant un espai de refresc i recuperant la font-brollador. Aquests dos darrers elements de moment no es posaran en funcionament, atesa la situació de sequera. Tindrà un cost d’1,4 M€ i les obres es preveu que s’allarguin fins a la tardor.

L’àmbit d’actuació de la intervenció inclou els entorns de la Casa de l’Aigua, a la carretera de Ribes, a la qual s’accedeix des del carrer Torrent de Perera. En total, la superfície d’intervenció és de 4.519 m².

Els nous entorns esdevindran un espai de trobada, on es potenciarà el joc i el descans; tot respectant el patrimoni de la Casa de l’Aigua i mantenint la naturalitat del lloc amb l’arbrat, la vegetació i la topografia ja existent. La finalitat és recuperar un espai verd de referència al barri millorant l’accessibilitat, creant nous recorreguts i un espai de refresc; i renovant  l’àrea de jocs infantils.

Per fer els espais accessibles, l’esplanada es conformarà amb un pendent transitable tant per a vianants com pels vehicles ocasionals de manteniment. En aquest sentit, es crearan diferents recorreguts, amb paviments accessibles i confortables, que enllacin amb els altres espais de l’àrea verda i amb la vorera i passos de vianants; d’aquesta manera es consoliden els recorreguts espontanis que actualment ja es realitzen.

A més, pel que fa a la millora de les connexions, es recuperarà l’escala que connecta els Jardins Aigües de Montcada amb l’avinguda Meridiana i la parada de bus, situada al carrer Pare Pérez del Pulgar amb avinguda Meridiana.

 

Nova àrea de jocs infantils

La nova àrea de jocs infantils, per a infants d’entre 5 i 12 anys i d’una superfície de 330 m², potenciarà el joc amb la natura, s’instal·laran elements de materials naturals que fomentin les activitats lúdiques d’enfilar-se, lliscar, fer equilibris i experimentar amb l’entorn. En concret es col·locaran els següents elements:

  • Estructura especial amb plataforma, escala accessible amb xarxa, tobogan d’acer inoxidable i mobiliari a la zona inferior de la plataforma.
  • Cavall mòbil amb respatller i reposapeus.
  • Hamaca especial.
  • Pissarra de petit format, formada per taulell contraxapat modificat de durabilitat excepcional i puntat negre tipus pissarra.

També es crearà un espai de refresc de més de 50 m² i, d’acord amb les entitats del barri, es recuperarà íntegrament la Font-brollador de la Casa de l’Aigua, en l’actualitat en desús.

Finalment, tot i que no s’alterarà l’entorn natural i es mantindrà l’arbrat i vegetació existent, es millorarà la capacitat de drenatge i es definirà un nou sistema de drenatge. A més, se substituirà el sistema d’enllumenat provisional actual i s’instal·larà nou mobiliari urbà coherent amb l’entorn natural.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor atropellat un noi de 19 anys en caure pel forat entre el metro i l’andana

Notícia següent

Tàrrega i Agbar renoven el fons de solidaritat per a famílies vulnerables

Notícies relacionades