fbpx

Barcelona tria les representants als Consells universitaris

Avatar photo

L’Ajuntament de Barcelona ha nomenat quatre dones com a representants de l’Ajuntament en els Consells Socials de les universitats públiques de la ciutat. L’alcalde ha signat el Decret on escull les persones representatives de la societat catalana que formaran part de l’òrgan de govern mitjançant el qual la societat participa en la universitat. Amb la seva tria, l’Ajuntament fa una aposta clara per reforçar la presència i visibilitat de la dona en el món universitari. Les quatre representants als Consells Socials seran:

  • Universitat de Barcelona: Sara Berbel
  • Universitat Politècnica de Catalunya: Marta Continente
  • Universitat Pompeu Fabra: Olga Pané
  • Universitat Autònoma de Barcelona: Dolors Camats

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha subratllat “la solvència intel·lectual i professional de les quatre nomenades que, amb la seva vàlua, contribuiran de manera decidida a un objectiu prioritari com és el de reforçar el paper de la dona en la governança universitària”.

Entre les funcions que la llei atorga als Consells Socials hi ha la planificació estratègica de la universitat, estimular la inversió en recerca de les empreses o la col·laboració en la recerca universitària. Valls considera “el món universitari estratègic per l’Ajuntament i per l’aposta que ha fet la ciutat per definir noves ocupacions i per reforçar la diversificació econòmica de Barcelona”.

Sara Berbel Sánchez, Universitat de Barcelona

Doctora en Psicologia Social i postgraduada en Anàlisi i Conducció de Grups per la Universitat de Barcelona. Actualment és presidenta de la Fundació BCN Formació Professional, i ha estat Gerent Municipal de l’Ajuntament de Barcelona fins al juny del 2023, a més de consellera delegada de Foment de Ciutat SA i membre del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolitana, així com de Fira 2000 SA.

Anteriorment va ser directora general de Barcelona Activa i Gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona, ​​directora general d’Igualtat d’Oportunitats al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Marta Continente Gonzalo, Universitat Politècnica de Catalunya

Llicenciada en Ciències Econòmiques té estudis en Ciències Físiques. Ha estat Secretaria de Telecomunicacions a la Generalitat de Catalunya i ha liderat la Transformació Digital de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, en els darrers anys. Va treballar en la xarxa dels grans equipaments culturals al Ministeri de Cultura i com a assessora Executiva del ministre de Cultura.

Ha estat vinculada al sector públic en els darrers quaranta anys. Va ser pionera en la implementació d’Internet al sector públic català i molt especialment en la transparència (va impulsar els primers portals Open Data a la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB) i la implementació de tecnologia a l’espai públic.

Olga Pané Mena, Universitat Pompeu Fabra

Metgessa i especialista en Medicina del Treball i Màster en Gestió de Serveis sanitaris per la UB. Actualment és Gerent del Parc de Salut Mar (Hospital del Mar, Hospital de l’Esperança), entre d’altres. Anteriorment ha estat presidenta de la Comissió Acadèmica de l’IS Global, Gerent de l’Hospital d’Igualada o directora de centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut al Baix Llobregat i a l’Àrea Bàsica de la Roca del Vallès. Durant l’any 2020 va formar part del Comitè d’experts per la Transformació del sistema Sanitari Públic a Catalunya.

Dolors Camats Luis, Universitat Autònoma de Barcelona

Va estudiar Ciències Polítiques a la UAB i té un postgrau en innovació social per ESADE. Va tenir diverses responsabilitats en el moviment juvenil en l’àmbit local, nacional i europeu on va treballar pel reconeixement de l’educació no formal.

Ha desenvolupat la seva carrera professional en entitats sense afany de lucre, començant en projectes internacionals i de solidaritat fins a assumir responsabilitats de direcció i planificació estratègica en el cooperativisme i l’economia social. També ha estat diputada i portaveu parlamentària al Parlament de Catalunya. Actualment és la directora de la Fundació Catalunya Europa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Accident mortal per un xoc de dos turismes

Notícia següent

VÍDEO: Batussa entre els embaladors de l’Aeroport

Notícies relacionades