Barcelona reprèn el programa de Patis Oberts al Barri després d’un curs tancats

Amb aquesta iniciativa es promou l’ús dels centres educatius públics com a equipaments de barri amb espais oberts a tota la ciutadania, per guanyar espai públic i generar comunitat i oportunitats de joc compartit en el temps lliure

Després d’un curs amb els patis tancats per les restriccions de la Covid, demà obriran 53 patis, i al llarg de la tardor s’incorporaran 10 més que estan acabant obres de millora, fins arribar al nombre de 63 d’abans de la pandèmia

Un total de 15 patis oberts són refugis climàtics o naturalitzats dins del programa Transformem els patis en més verds, coeducatius i comunitaris

Barcelona recupera aquest cap de setmana, a partir de demà, l’activitat dels Patis Escolars Oberts al Barri, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament i que es desenvolupa amb la col·laboració de tots els districtes, i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Inicialment obriran 53 patis i a mida que avanci la tardor i en la mesura que vagin acabant les obres de millora que s’hi estan fent, s’aniran incorporant fins a un total de 10 patis més, de manera que la xifra final de patis oberts aquest curs serà de 63 distribuïts en els deu districtes de la ciutat amb horaris de matí i tarda. Durant els períodes de vacances escolars, obrirà un dels patis per cadascun dels districtes també amb horaris de matí i de tarda.

Dels 63 patis oberts, n’hi ha 15 que són o bé refugis climàtics o que formen part del programa Transformen i per tant han estat naturalitzats i són més verds, coeducatius i comunitaris.

Es pot consultar quins patis obren a cada districte, el calendari i els horaris a través del web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com a objectiu oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari no lectiu, ja sigui els caps de setmana o en període de vacances escolars,  com a espais d’ús públic oberts a tota la ciutadania. Cada pati escolar compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, i fa que els patis oberts siguin una àgora de trobada on les persones comparteixen temps de joc i d’activitat física i esportiva amb altres persones, generant vida comunitària.

Els patis escolars oberts al barri, volen potenciar les oportunitats de joc en el temps lliure per a infants, joves i les seves famílies, així com per a persones adultes en general, i promoure els usos dels centres educatius com a equipaments de barri. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, de cooperació, d’esforç i de responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, aquest programa obre l’escola al barri i contribueix a fer barris més educadors.