Barcelona reforçarà el bus a l’estiu amb 1,2 MEUR de la taxa turística

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,2 MEUR procedents de la recaptació de la taxa turística per reforçar el servei de bus a tota la ciutat durant els mesos d’estiu , amb especial atenció a les línies que porten a la platja i al centre i garantint que la nova xarxa mantingui intervals d’entre 6 i 10 minuts els dies laborables no lectius. En total es preveu prestar 17.300 hores de conducció suplementàries. Aquesta mesura, però, començarà ja a aplicar-se a la Barceloneta, coincidint amb l’arribada del bon temps, una actuació que es desprèn del Pla Estratègic de Turisme 2020. En concret, s’actuarà en les línies D20, 39, 59 i V15. A través d’aquest pla, el consistori vol intervenir en espais de gran afluència com el Park Güell, la Sagrada Família i el Camp Nou.
Quatre línies de la Barceloneta es reforçaran des d’aquest mes d’abril amb més vehicles, substituint cotxes estàndard per articulats, i establint circulacions parcials en els trams de més demanda en les franges horàries de sortida de les platges. Es mantindran les freqüències també els caps de setmana i en període vocacional. També hi haurà mesures de mobilitat que afectaran el vehicle privat perquè la circulació pel carril bus de l’avinguda Joan de Borbó sigui més fluida.

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha destacat que habitualment es reforçaven certes línies d’autobús a l’estiu amb vehicles i conductors d’altres que en aquella època tenen menys demanda, però enguany per primer cop hi haurà un reforç extraordinari procedent de la taxa turística. Ha apuntat també que cal avançar i aplicar ja aquesta actuació abans que comenci l’estiu perquè el turisme és un fenomen que s’ha “desestacionalitzat” i ja comença a haver una gran afluència de visitants ara que comença el bon temps.

Es comença a la Barceloneta, però aquest reforç s’ampliarà a altres línies més endavant, també amb els recursos de la taxa turística. El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha destacat que aquesta aplicació de la taxa “redundarà en un retorn als ciutadans i en una millor experiència dels turistes”. Ha celebrat que el turisme d’alguna manera també “compensi” els territoris que l’acullen i millori els seus serveis, especialment pels ciutadans que es queden treballant a l’estiu a la ciutat.

Aquesta actuació a la Barceloneta forma part també del Pla Estratègic de Turisme 2020, on el govern ha dibuixat diferents espais de gran afluència on vol intervenir-hi. És el cas del Park Güell, la Sagrada Família o el Camp Nou, on també s’aplicaran mesures de mobilitat, de gestió de fluxos i de l’espai públic i de comunicació. Això inclou noves senyalitzacions, gestió de cues, disseny de l’espai i del mobiliari, llicències d’activitat comercial o l’increment dels agents cívics.