Barcelona obre una nova incubadora per a empreses d’alt impacte tecnològic

  Podrà acollir una vintena de projectes i posarà en contacte el teixit local amb l'internacional

  L’agència de l’Ajuntament Barcelona Activa ha estrenat aquest dimarts un nou espai que acollirà una incubadora especialitzada en empreses d’alt impacte tecnològic amb projectes aplicats en els camps de la intel·ligència artificial, la robòtica, les tecnologies espacials o la nanotecnologia. Podran instal·lar-se una vintena d’empreses fins a un temps màxim de cinc anys. La incubadora allotjarà projectes “que no podrien arrencar per si mateixos”, ha apuntat el primer tinent d’alcaldia i alcalde accidental, Gerardo Pisarello, que ha explicat que la funció de Barcelona Activa serà la d'”acompanyar moltes iniciatives de gran talent” i oferir un espai per posar en contacte el teixit local amb projectes d’àmbit internacional.
  La nova incubadora està situada en la segona planta de l’edifici MediaTIC, al 22@, i ocupa una superfície de 1.400 metres quadrats. Pisarello ha destacat la necessitat de crear un “centre públic de referència” que estimuli aquest tipus de projectes, que són els que generen ocupació de major qualitat.

  Una de les novetats és que hi haurà un espai reservat perquè empreses estrangeres s’hi instal·lin per fer accions de prospecció de mercat.

  El tinent d’alcaldia ha remarcat que es tracta d’una aposta “estratègica” de l’Ajuntament, perquè l’alta tecnologia marcarà l’economia del futur. També ha destacat la necessitat no només d’estimular el talent en aquest camp, sinó de garantir la inclusió digital.

  L’objectiu, ha continuat, és que Barcelona es consolidi com un “gran hub tecnològic”. “Se’ns pregunta quin és el model de ciutat que tenim, i jo crec que aquest projecte que posem en marxa avui és un projecte emblemàtic del model de ciutat que volem per a la propera dècada”, ha conclòs Pisarello després de visitar l’espai i conversar amb un dels projectes que ja s’hi ha instal·lat, centrat en la geolocalització de precisió.