La Ciutat de Barcelona

Barcelona obre un nou menjador social a Nou Barris

Als punts Alimenta, els usuaris troben un lloc normalitzat on són un client més del restaurant i escullen diàriament entre les opcions el que voldran consumir

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un nou punt en el marc del Projecte Alimenta impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona. Aquest espai, amb pocs mesos de vida i visitat aquest dimecres per l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, és un servei de menjador que acull persones derivades dels serveis socials del Districte de Nou Barris.

El projecte Alimenta pretén avançar en la garantia del dret a l’alimentació d’una forma inclusiva i digna, a partir d’un model que vol anar més enllà de la resposta necessària de cobertura de les necessitats i situar-se en la lògica dels drets a fi de garantir una alimentació saludable i sostenible.

Per a la comissionada d’Acció Social, Sònia Fuertes, l’Alimenta “impulsa una estratègia transformadora que cerca l’autonomia i la capacitat d’elecció de les persones usuàries per evitar la generació d’efectes d’estigma”.

“Es potencia la dimensió comunitària mitjançant la creació d’espais com els tallers de reaprofitament alimentari i la cuina comunitària, on, a més de socialitzar, les persones poden cuinar els seus aliments”, destaca Fuertes.

Als punts Alimenta, les persones usuàries hi troben un lloc normalitzat on són un client més del restaurant i escullen diàriament entre les opcions el que voldran consumir.

En aquest espai, les persones són acompanyades individualment per una professional de l’àmbit social a través d’un pla de treball per millorar la seva inserció social i laboral realitzant la derivació oportuna a programes de suport a la reinserció laboral. Paral·lelament, es realitzen mensualment tallers relacionats amb l’alimentació, amb l’objectiu de ser espais comunitaris i oberts a la ciutadania del districte.

Gestionat per la Fundació Formació i Treball, aquest punt s’ubica a dins del Restaurant D’INS ACTIVA que la fundació gestiona a l’edifici del Parc Tecnològic de Barcelona Activa al districte.

L’espai aporta un lloc normalitzat on les persones participants són un client més del restaurant i escullen diàriament dins les opcions establertes el que voldran consumir. Les persones usuàries arriben a l’espai dins l’horari del restaurant sense una hora fixa i s’acomoden a l’espai integrant-se amb la resta de persones que fan ús del restaurant.

El nombre total d’àpats servits l’any 2024 ha estat de 3.156. La franja d’edat més representada durant l’any passat va ser, en un 36% dels casos, la de majors de 55 anys. El servei està subvencionat per l’Institut Municipal de Serveis Socials amb un import del projecte per l’any 2024 de 54.793 euros.

Marc Pascual

Missatges recents

Les temperatures es mantenen per sobre dels 40 graus a molts punts de Catalunya

Les temperatures màximes s'han mantingut aquest diumenge per sobre dels 40 graus a l'Ebre, Ponent i al Camp de Tarragona.…

13 minuts fa

Detingut un conductor begut a l’Anoia després d’accidentar-se i quedar adormit al carril bici

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Jorba (Anoia) un home, de 46 anys, acusat de conduir sota els efectes de…

29 minuts fa

Tàrrega impulsa un reglament per controlar la població de gats ferals

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tàrrega ha impulsat la creació del primer Pla de Control i Gestió Ètica de…

43 minuts fa

Balanç “molt positiu” de la segona festa de la transhumància laurediana

"Balanç molt positiu" el que ha fet aquest diumenge el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, de…

60 minuts fa

Un camió perd el control al mig de l’AP-7 i acaba xocant contra un arbre

Un accident de trànsit ha tingut lloc aquesta tarda a l'AP-7, al quilòmetre 207, en el municipi de l'Arboç, al…

1 hora fa

Tres cremats greus en incendiar-se un vestit durant la Nit d’Espelmes de Pals

Una noia, a qui se li va encendre el vestit, i dos familiars han quedat cremats de gravetat a la…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.