Barcelona millora pel que fa al turisme i presenta les xifres

El turisme domèstic creix i ja suposa el 16% del total

Barcelona presenta símptomes de millora pel que fa al turisme. Prop de 3 milions de persones han visitat la ciutat, un 15% menys que el 2019, i l’estada mitjana ha augmentat a 5’3 nits. El turisme domèstic creix i ja suposa el 16% del total. El 47,5% dels contractes laborals signats en el sector són indefinits i l’atur és un 19% menys que abans de la pandèmia.

Més de 6 milions i mig d’euros de l’impost turístic s’han destinat el darrer any a projectes per la diversificació del turisme al territori, el foment del turisme responsable i la promoció d’activitats esportives, gastronòmiques i culturals.

El nombre de turistes allotjats en HUT i Hotels de la ciutat de juny a finals d’agost de 2022 ha estat de gairebé 3 milions de turistes, un 15% menys dels rebuts durant l’estiu de 2019. En l’acumulat de l’any suposen 6,4 milions de visitants i gairebé 20 milions de pernoctacions en hotels i HUT. L’estada mitjana per persona s’ha allargat fins a les 5,3 nits, motiu pel qual l’ocupació hotelera a l’agost s’ha vist reduïda en un 3,9% en relació a 2019.