Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a l’Editorial Joventut

Avatar photo

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lliurat aquesta tarda la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a l’Editorial Joventut, en un acte que ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte, conduït pel periodista Òscar Dalmau, ha comptat també amb la participació del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i de Lluís Zendrera, gerent i net del fundador de l’editorial, que ha recollit la medalla. La glosa ha anat a càrrec de l’escriptor i crític literari Julià Guillamon.

L’Editorial Juventut va ser fundada a Barcelona el 1923 per Josep Zendrera i Fecha, és una editorial familiar i independent i per la qual ja n’han passat quatre generacions de la família Zendrera i enguany celebra el seu centenari. Al llarg de la seva dilatada trajectòria ha editat prop de 10.000 títols en català i castellà i ha desenvolupat una tasca continuada per promoure i apropar la lectura d’obres de la literatura universal al públic en general, especialment com a referent editorial de la literatura infantil i juvenil.

En el catàleg de l’Editorial Joventut hi figuren sèries i títols com Les aventures de Tintín, amb exclusivitat d’edició (és l’única editorial al món que els edita fora del segell Casterman), El Club dels Cinc, d’Enid Blyton, Heidi, Alícia en el país de les meravelles, Peter Pan i Wendy, Pipi Calzaslargas i les versions en català dels contes de Grimm, de Carles Riba, i d’Andersen, per Josep Carner. A més de tenir distribució a tot l’estat espanyol, l’Editorial Joventut també va tenir presència a Amèrica Llatina des de ben aviat. Actualment és present a més de 40 països i té distribució a Amèrica Llatina i els Estats Units.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Consens reitera que ”no s’ha de renunciar mai” als espais de cessió de sòl obligatori del 15%

Notícia següent

Comença un nou període d’aules d’estudi a les nits i els caps de setmana a Castelldefels

Notícies relacionades