Barcelona, la tercera capital de província on més cauen els preus del lloguer

La crisi sanitària dels darrers mesos ha fet que el nombre de pisos de lloguer s'incrementés en un 91,6%

Imatge d'un pis en venda o lloguer. ACN

En barris com La Marina del Prat o La Verneda el lloguer ha arribat a representar una càrrega quasi inassumible per a moltes famílies. Segons dades de l’Ajuntament, en aquests emplaçaments les famílies destinen més del 24% de les seves rendes a pagar el lloguer.

Amb tot, aquesta situació podria veure’s modificada per la crisi del coronavirus. Segons expliquen des del portal en línia de lloguer d’habitatges, Fotocasa el preu mensual destinat al pis a Barcelona ha caigut un 4,5% en els darrers mesos. D’aquesta forma la capital catalana es converteix en la tercera de les 22 capitals de província on més cau el preu del lloguer. Ho fa per darrere de Pontevedra i Jaén.

Aquesta situació cal atribuir-la a diferents fenòmens. En primer lloc, en els últims mesos l’afluència de turistes ha caigut dràsticament i això ha fet que el nombre de pisos disponibles augmentés. Segons expliquen des del porta Idealista el nombre d’habitatges per llogar ha viscut un creixement del 91,6%.

Així mateix, també cal afegir que la reducció d’estudiants universitaris vinguts de fora d’Espanya i de fora d’Europa per les reduccions de la mobilitat, en una ciutat que és pol d’atracció per aquests tipus d’inquilins.

Per últim i segons expliquen des de Fotocasa en declaracions per a Eleconomista, afegeixen que la rebaixa dels preus podria ser encara més notable perquè actualment molts grans tenidors no han abaixat preus. En aquest sentit, si tot el mercat immobiliari visqués una situació de baixada de preus, els lloguers podrien passar a valdr un 15% menys que abans de la crisi sanitària. A tot això cal sumar l’efecte que tindrà la nova entrada en vigor de la llei que regula els lloguers.