Barcelona inicia avui la col·locació dels mòduls fotovoltaics a la ronda Litoral

Es preveu poder generar 43.000 kWh/any d'electricitat (l'equivalent al consum anual de 18 famílies)

La ciutat de Barcelona posa en marxa avui la col·locació dels mòduls d’una nova instal·lació de generació fotovoltaica per a l’autoconsum, de 33,3 KWn i 42,56 kWp, a la ronda Litoral. Aquesta és una de les instal·lacions fotovoltaiques més significatives de Barcelona, pel fet de disposar-se de forma vertical en un mur i aprofitant una infraestructura de ciutat com són les Rondes. Més concretament, es disposarà al mur, sentit Llobregat, del tram a cel obert de la Ronda Litoral, comprès entre el viaducte de Bac de Roda i el carrer Lope de Vega.

La nit del dijous 11 al divendres 12 d’agost s’iniciarà la col·locació dels mòduls fotovoltaics, que es farà fins al 22 d’agost, en horari de nit, com és habitual en aquest tipus d’intervencions. Es col·locaran un total de 112 mòduls de 380 Wp de potència, quasi verticals, amb una superfície total de generació de 209 metres quadrats. El parament de suport del camp és el mur de formigó sobre el qual es fixarà la subestructura de suport dels mòduls.

Amb aquesta instal·lació, es preveu poder generar 43.000 kWh/any d’electricitat (l’equivalent al consum anual de 18 famílies), que es connecten a la instal·lació elèctrica de Rondes i a la Sala Tècnica Vila Olímpica.

En aquesta instal·lació, la inversió prevista és de 210.694,58 euros (PEC IVA inclòs), en un projecte treballat de forma totalment coordinada entre l’Agència d’Energia de Barcelona i Infraestructures Viàries, a través de la Direcció d’Infraestructures i Espai Urbà.

L’energia generada s’injectarà a la xarxa elèctrica amb l’objectiu d’ambientalitzar-la, és a dir, introduir-hi energia verda per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), que s’associen a l’energia elèctrica procedent de recursos fòssils no renovables. Amb l’energia neta que aquesta instal·lació aportarà a la xarxa es podran estalviar 15.480 kg de CO2 equivalent.