Barcelona inicia demà les obres del segon tram del carrer Gran de Sant Andreu

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona inicia aquest dilluns la segona fase de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, entre el carrer Joan Torras i la plaça Mossèn Clapés –després de la reurbanització entre el carrer Joan Torras i la rambla de Fabra i Puig–, en el districte de Sant Andreu.

L’actuació permetrà donar continuïtat al tram del carrer renovat a la fi del mandat passat i completar la transformació prevista que augmenta l’espai per al vianant i les zones d’estada, afavoreix el comerç local i redueix la circulació de vehicles, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest diumenge en un comunicat.

Es dotarà el carrer d’una plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes, mentre que es plantarà una vintena d’arbres nous i uns 500 metres quadrats d’arbustos, i s’instal·laran una trentena de bancs i una vintena de seients.

La proposta urbanística, que també inclou canvis en una petita part dels carrers transversals, afectarà una superfície total de 9.100 metres quadrats: entre els 850 metres de longitud de la primera fase i els 460 metres de la segona, s’aconseguiran 1,3 quilòmetres de nou espai públic per als veïns.

El projecte compta amb un pressupost de 4,15 milions d’euros, i s’impulsarà en dos períodes: el primer tram comença el dilluns, mentre que el segon tram començarà aquest estiu, i està previst que s’acabi a principis de desembre.

JANET SANZ
La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha celebrat que aquesta és “una de les transformacions més importants en l’àmbit del Besós”, i l’ha considerat una petició històrica per part dels veïns.

“Aquesta pacificació és una conquesta real perquè els veïns i veïnes es facin seu aquest espai públic i el puguin usar”, i ha assegurat que simbolitza la millora de tot el districte i que s’emmarca en el model Superilla de la ciutat.