Barcelona inicia demà les obres del segon tram del carrer Gran de Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona inicia aquest dilluns la segona fase de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, entre el carrer Joan Torras i la plaça Mossèn Clapés –després de la reurbanització entre el carrer Joan Torras i la rambla de Fabra i Puig–, en el districte de Sant Andreu.

L’actuació permetrà donar continuïtat al tram del carrer renovat a la fi del mandat passat i completar la transformació prevista que augmenta l’espai per al vianant i les zones d’estada, afavoreix el comerç local i redueix la circulació de vehicles, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest diumenge en un comunicat.

Es dotarà el carrer d’una plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes, mentre que es plantarà una vintena d’arbres nous i uns 500 metres quadrats d’arbustos, i s’instal·laran una trentena de bancs i una vintena de seients.

La proposta urbanística, que també inclou canvis en una petita part dels carrers transversals, afectarà una superfície total de 9.100 metres quadrats: entre els 850 metres de longitud de la primera fase i els 460 metres de la segona, s’aconseguiran 1,3 quilòmetres de nou espai públic per als veïns.

El projecte compta amb un pressupost de 4,15 milions d’euros, i s’impulsarà en dos períodes: el primer tram comença el dilluns, mentre que el segon tram començarà aquest estiu, i està previst que s’acabi a principis de desembre.

JANET SANZ
La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha celebrat que aquesta és “una de les transformacions més importants en l’àmbit del Besós”, i l’ha considerat una petició històrica per part dels veïns.

“Aquesta pacificació és una conquesta real perquè els veïns i veïnes es facin seu aquest espai públic i el puguin usar”, i ha assegurat que simbolitza la millora de tot el districte i que s’emmarca en el model Superilla de la ciutat.