Barcelona incorpora 32 arbres al Catàleg d’arbres d’interès local

Un total de 32 arbres s’incorporaran al Catàleg d’arbres d’interès local de Barcelona. En total es protegeixen 8 exemplars plantats als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Ciutat Vella, l’Eixample, Les Corts, i Sant Andreu i tres conjunts d’arbrat, un de 20 exemplars al districte de Sarrià-Sant Gervasi i dos de 2 al districte de Sants-Montjuïc i al districte de l’Eixample.

La relació d’exemplars que s’incorporen al catàleg és:

  • 1 unitat de Araucaria columnaris: ubicada davant de la Clínica Sagrada Família al carrer Torras i Pujalt núm. 1, barri de Sant Gervasi – Districte Sarrià-Sant Gervasi.
  • 1 exemplar de Cupressus macrocarpa, ubicat al IES Pau Claris al passeig de Lluís Companys núm. 18 al districte de Ciutat Vella.
  • 2 unitats de Phoenix canariensis: ubicades al pati de l’escola Santa Anna al carrer Bailèn núm. 53-59, del districte de l’Eixample.
  • 1 exemplar Ficus carica, ubicat al Solar Taquígraf Serra, Montnegre, Entença i Ecuador, al districte de Les Corts.
  • 1 exemplar de Ficus Carica ubicat al carrer Verdaguer i Callís, núm. 12, al districte de Ciutat Vella.
  • 2 Unitats de Jacaranda mimosifolia: ubicades als Jardins de Miramar del districte Sants-Montjuïc.
  • 20 Unitats de Platanus × hispanica: ubicades al Camí del Pantà de Vallvidrera del districte Sarrià-Sant Gervasi.
  • 1 Unitat de Platanus x hispanica: ubicada al Parc de la Ciutadella, entre el llac i el recinte del zoo del districte Ciutat Vella.
  • 1 Unitat de Schinus molle: ubicada als Jardins de Jaume Ferran i Clua (Pg. Maragall amb Cr. Garcilaso) del districte Sant Andreu.
  • 1 Unitat de Washingtonia robusta: ubicada al carrer Jocs Florals, núm. 12 del districte Sants- Montjuïc.
  • 1 Unitat de Ceratonia siliqua: ubicada al Parc del Castell de l’Oreneta del districte Sarrià-Sant Gervasi.

Aquests 32 exemplars se sumen als 63 arbres de 28 catalogacions que s’han protegit des de l’any 2019. Barcelona compta en l’actualitat amb més de 1350 exemplars protegits arreu de la ciutat d’un total de 199 catalogacions.

El Catàleg d’arbres d’interès local conté els exemplars d’arbres, palmeres i arbustos més valuosos que hi ha als carrers i als jardins tant públics com particulars de Barcelona. La inclusió en aquest catàleg n’assegura la conservació i les condicions de desenvolupament i en cap cas es poden eliminar els exemplars.

L’elecció dels exemplars és a càrrec de la Comissió de Catalogació a petició de tècnics de Parcs i Jardins, ciutadania o entitats. La Comissió trasllada la proposta al Consell d’Administració de Parcs i Jardins i, un cop aquest l’aprova, cal que l’aprovi definitivament el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona.

Els elements que es tenen en compte a l’hora d’incloure un arbre dins aquest catàleg són, principalment, la seva espècie, la singularitat, les qualitats morfològiques estètiques, el valor històric, l’edat i la mida.