Barcelona aplega milers de persones en el cinquè aniversari de l’1-O

Carme Forcadell ha estat rebuda amb una xiulada

Milers de persones s’han concentrat aquest dissabte a la tarda a l’Arc de Triomf de Barcelona per commemorar el cinquè aniversari de l’1-O, en un acte convocat pel CdRep en col·laboració amb Òmnium, ANC, AMI, la Intersindical i la Cambra de Barcelona.

L’acte ha començat les 17.14 i inclou intervencions de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i les organitzacions convocants de la concentració, amb clausura de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Els assistents porten banderes estelade i han cridat les consignes ‘Puigdemont president’, ‘1-O ni oblit ni perdó’ i ‘Govern dimissió’.

A l’inici, els presentadors de l’acte han citat els dirigents independentistes a l’estranger: ha contrastat l’ovació que ha rebut Puigdemont amb la xiulada que hi ha hagut quan han citat la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

Entre els assistents han estat dirigents d’ERC (com la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, i les exconselleres Dolors Bassa i Meritxell Serret), de Junts (com la presidenta del partit, Laura Borràs; el secretari general, Jordi Turull, i l’ex-vicepresident del Govern Jordi Puigneró) i de la CUP.

No hi ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni cap conseller d’ERC, i sí els consellers de Junts Jaume Giró, Victòria Alsina, Gemma Geis i Violant Cervera.