Barcelona comptarà amb cinc noves biblioteques l’any 2030

El Pla preveu els mecanismes perquè les biblioteques reflecteixin la diversitat social en tota la seva dimensió

L’any 2030, la Xarxa de biblioteques de Barcelona comptarà amb 45 equipaments, cinc més dels actualment disponibles. En aquesta data, la ciutat haurà guanyat 31.004 m2 de servei de biblioteca pública, entre els equipaments de nova construcció i les ampliacions i trasllats dels ja existents, fins a arribar a un total estimat de 99.809 m2. Un creixement de gairebé el 30% en set anys.

Així ho recull el nou Pla director de les Biblioteques de Barcelona 2030, que marca el full de ruta per als anys que venen del que és l’equipament cultural més ben valorat per la ciutadania.

El document, titulat Pla director de les Biblioteques de Barcelona 2030. Dret a la lectura, a l’accés a la informació i al coneixement. Foment de les pràctiques creatives i de la participació comunitària, estableix entre les principals prioritats l’aprofundiment en els vincles, recollits en el Pla de Drets Culturals de Barcelona, entre l’acció cultural i àmbits estratègics com ara l’educació, la sostenibilitat, la ciència, el feminisme, la innovació, la tecnologia i la interculturalitat.

El Pla preveu els mecanismes perquè les biblioteques reflecteixin la diversitat social en tota la seva dimensió, des de les col·leccions als criteris de contractació de personal o les activitats.