fbpx

Barcelona aprova el projecte per remodelar el carrer d’Europa entre Ibáñez i Gandesa

Avatar photo

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat de forma inicial el projecte per remodelar el carrer d’Europa entre el de Doctor Ibáñez i el de Gandesa, al barri de les Corts. La intervenció contempla pacificar aquest tram per transformar-lo en un nou espai per a vianants i per augmentar la seguretat i accessibilitat. La transformació d’aquesta àrea en plataforma única permetrà crear una nova zona de passeig per als veïns i veïnes. Les obres s’executaran en dues fases i tindran un pressupost global de poc més d’1 milió d’euros. La primera part de l’actuació arrencarà el mes d’abril de 2024 i s’allargarà sis mesos.

En concret, els treballs suposaran unificar la via amb un sol tipus de paviment de prefabricat de formigó per posar en valor les dimensions i la unitat del nou espai pacificat. A més, la reforma permetrà crear una tercera fila d’arbrat que aporti ombra i color, i que augmenti significativament el nombre d’arbres d’aquest espai en un 50%. Aquestes plantacions es portarien a terme una vegada finalitzi l’actual decret de sequera. La intervenció afecta una superfície total de 2.726 metres quadrats i es desenvoluparà en dues fases.

A partir del mes d’abril s’executarà la primera part dels treballs que consistiran en la pacificació del costat muntanya, amb una amplada de 14,5 metres i deixant un carril de circulació (costat mar) i un de serveis. Tindrà un pressupost de 539.776,18 euros i una durada aproximada de sis mesos.

A la segona fase es completarà la transformació de l’espai en plataforma única fins la façana mar, creant‐se una zona pacificada, sense vehicles aparcats, ombrejat i obert. L’objectiu és convertir aquest espai en una via d’accés als equipaments escolars i cívics, al parc i al casc antic de les Corts, augmentant l’espai per als vianants i eliminant‐se el que correspon a aparcament de vehicles i per a càrrega i descàrrega. El pressupost d’aquesta segona part del projecte és de 472.510 euros i tindrà una durada de 4,5 mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Calafell presenta la nova programació del Teatre Joan Colet

Notícia següent

Tret de sortida de la nova edició de Sabors d’Advent d’Escaldes-Engordany

Notícies relacionades