Barcelona amplia els cribratges intensius a Horta-Guinardó i Nou Barris

Barcelona va començar a fer cribratges intensius l'1 de desembre per "frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària", una actuació en la qual es fa servir el test d'antígens ràpid i la prova PCR.

La Conselleria de Salut de la Generalitat ampliarà els cribratges intensius a la ciutat de Barcelona, en concret al districte d’Horta-Guinardó i al de Nou Barris, per detectar possibles contagis de covid-19 entre les persones asimptomàtiques més grans de 18 anys durant la segona onada del coronavirus.

En concret, al districte d’Horta-Guinardó s’ampliarà durant dos dies més –dimecres i dijous, de 15 a 20 hores– i els barris del Carmel i Horta se sumaran al de la Teixonera, on es preveia de l’1 al 4 de desembre al Centre Esportiu Municipal Olímpic, han informat algunes fonts de Salut.

Al districte de Nou Barris es mantindran del 3 a l’11 de desembre al Casal de Gent Gran Casa Nostra, però s’ampliaran als barris de la Guineueta, la Prosperitat, Verdum i Trinitat Nova, i es mantindran als barris de Porta, les Roquetes i el Turó de la Peira, de 8.30 a 19.30 hores.

Barcelona va començar a fer cribratges intensius l’1 de desembre per “frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària”, una actuació en la qual es fa servir el test d’antígens ràpid i la prova PCR.

Els primers districtes que van començar a fer les proves van ser l’Eixample, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sant Martí, de l’1 al 15 de desembre al Recinte Modernista de Sant Pau, per als barris de la Sagrada Família, el Congrés, Encants, el Camp de l’Arpa, Navas, Lesseps, la Salut i Guinardó.

 

Fins el 16 de desembre, es faran cribratges als veïns del districte de Ciutat Vella, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), per als barris de la Barceloneta, el Casc Antic, el Gòtic, el Raval Sud i el Raval Nord.