L’Ajuntament de Barcelona, en alerta per l’elevat risc d’incendis forestals

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis del mes de juny

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Detall d'un dels vehicles del cos de Bombers de Barcelona. CEDIDA

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals en Fase d’Alerta davant l’activació per part de la Generalitat de Catalunya del Nivell 3 del Pla Alfa al Barcelonès.

Per aquest motiu tots els parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta davant l’alta possibilitat que es pugui produir un incendi en zona forestal i s’augmenten els recursos destinats a Collserola.

Es demana màxima precaució i col·laboració a la ciutadania i es recorda que des del passat 15 març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes (només es permet fer-les a les zones autoritzades, sempre que compleixin amb les condicions que marca Decret de Franges Forestals).

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjans de setembre. Durant aquest període el Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) adapta i reforça els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit en els mesos de més calor a la ciutat.

Els equips estan desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat de Barcelona i que estan repartides entre els districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Gràcia.