Una enquesta feta al maig donava la majoria absoluta a Albiol

El PP passaria d'11 a 14 regidors, però es va fer molt abans dels Papers de Pandora

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu. ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, intenta desestabilitzar els impulsors de la moció de censura que es registrarà demà a l’Ajuntament i ha tret a la llum una enquesta realitzada per la consultora GAD3 que li atorgaria la majoria absoluta en uns hipotètics comicis. El treball de camp, però, es va fer el mes de maig passat, molt abans que esclatés el cas dels Papers de Pandora, que vinculen el líder popular amb una societat a Belice, un paradís fiscal de l’Amèrica Central. Segons aquesta enquesta, el PP passaria dels onze regidors actuals fins a catorze i aplegaria un 46,4% dels vots –a les eleccions de 2019 va tenir el 37,6% dels suports.

Segons els resultats que presenta la consultora, a partir de 600 enquestes telefòniques, per darrere del PP se situarien ERC (5), el PSC (4), Guanyem (2), En Comú Podem (1) i Junts (1). El treball té un marge d’error del 4,1% i un grau de confiança del 95,5%, segons recull la fitza tècnica de l’enquesta.

El líder popular, considera que la seva hegemonia electoral és “l’únic motiu de la moció de censura”. En una publicació a les xarxes socials, Albiol assegura que si “ara” se celebressin eleccions “arrasaria” a la resta de partits. L’encara alcalde, però, obvia el fet que l’enquesta és del mes de maig.