Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Tanquen temporalment dues instal·lacions esportives de Badalona per legionel·la

Avatar photo

L'Ajuntament ha signat un decret d'emergència per garantir la salut pública i corregir els dèficits d'aquestes infraestructures

La Secretaria de Salut Pública juntament amb l’Ajuntament de Badalona han acordat el tancament temporal preventiu dels equipaments dels circuits d’aigua sanitària calenta i freda del poliesportiu de Casagemes i del camp de futbol Badalona Sud. Aquesta mesura s’ha pres arran que mostres de legionel·la recollides durant el mes de setembre en una inspecció dels serveis oficials del Servei de Salut Pública hagin donat positiu. Les activitats programades en aquestes instal·lacions es duran a terme amb les limitacions marcades pels resultats de la inspecció. Amb l’objectiu de solucionar aquesta problemàtica, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, ha signat aquest dimecres un decret d’emergència que recull la necessitat de desenvolupar mesures, amb la major brevetat possible, per corregir els dèficits estructurals d’aquests equipaments esportius i garantir la salut pública de les persones usuàries.
En aquest sentit, es procedirà a aplicar de manera immediata les mesures necessàries per assegurar el correcte control dels risc de legionel·losi de cadascuna de les instal·lacions, han informat des del consistori. Atenent que el Servei d’Esports ja havia avaluat les obres necessàries per posar al dia aquestes instal·lacions, s’utilitzaran les partides econòmiques ja previstes per fer front a les despeses de les obres que permetran corregir els dèficits estructurals d’aquest dos equipaments esportius.

L’Ajuntament de Badalona ha comunicat a les entitats esportives usuàries d’aquests equipaments les mesures adoptades arran de la resolució de la Secretaria de Salut Pública que a la pràctica signifiquen el tancament temporal preventiu del servei de les dutxes dels vestidors. També se’ls ha informat sobre les actuacions que es portaran a terme per solucionar aquest problema de salut pública, tant pel que fa la renovació del sistema de canonades en el cas de Casagemes com del canvi de caldera i sistema de canonades en el camp de futbol Badalona Sud. En aquesta trobada celebrada aquest dimecres també s’ha proposat la creació d’una comissió de seguiment de les obres que es portin a terme, integrada per representants de l’ajuntament de Badalona i de les entitats esportives.

D’altra banda, des del Departament de Salut de l’Ajuntament de Badalona s’està duent a terme un seguiment d’aquesta problemàtica, en permanent contacte i col·laboració amb l’Agència de Salut Pública i la Regidoria d’Esports.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detectat un brot de legionel·losi a Blanes que afecta sis persones

Notícia següent

Localitzen un cos sense vida a les comportes del pantà d’Utxesa

Notícies relacionades