Can Ruti comença a administrar la vacuna contra la covid en el marc d’un assaig en fase 3

Els participants rebran dues dosis de la vacuna de Janssen separades per dos mesos

La Unitat d’Assaigs Clínics de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol han començat a administrar la vacuna contra la covid-19 en el marc de l’assaig clínic Ensemble 2, que es troba en fase 3. Es tracta del primer estudi de fase 3 de vacuna contra el coronavirus que es fa a l’Estat.

La vacuna que s’administra és la de de la companyia Janssen. L’objectiu de l’estudi és investigar si la vacuna és capaç de prevenir la malaltia en els participants en l’estudi. Aquests, que seran assignats de forma aleatòria a rebre vacuna o placebo, rebran dues injeccions intramusculars en el braç separades per dos mesos.

Està previst que la durada màxima de l’assaig sigui de dos anys i tres mesos, durant els quals els professionals de la Fundació faran un seguiment mèdic dels participants.

La FLSida ha destacat que la campanya de reclutament de participants en estudis clínics de vacunes de la covid, però també de VIH, ha estat tot un èxit. En poc més d’un mes ha reunit més de 4.000 persones disposades a participar.