Badalona proposa avançar la temporada d’estiu

La ciutat prepara un dispositiu especial de vigilància de socorristes davant la previsió d’una inusual onada de calor

Badalona proposa avançar la temporada d’estiu, que comença oficialment d’aquí a quinze dies, després que les seves platges hagin congregat 10.000 persones aquest cap de setmana atretes per les altes temperatures. “A la majoria de ciutats de costa del Maresme la temporada comença el 5 de juny però és ben clar que les temperatures estan fent que l’afluència sigui gran. De cara a propers anys, s’hauria d’avançar a la tercera setmana de maig“, ha proposat l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro. Davant la previsió d’alta afluència al litoral badaloní, l’Ajuntament va decidir situar un servei de socorristes més reduït de l’habitual per garantir la seguretat. “No hi ha hagut incidents. Els serveis extraordinaris han funcionat bé”, ha celebrat.

Així doncs, aquest cap de setmana la ciutat ha preparat un dispositiu especial de vigilància de socorristes davant la previsió d’una inusual onada de calor durant el mes de maig, amb quatre vigilants i una embarcació. Es tracta d’un número molt menor al de la temporada de bany oficial, quan hi ha 30 socorristes. “És un dispositiu reactiu i no preventiu“, ha explicat el regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents.  De cara al cap de setmana que ve, el consistori tornarà a repetir l’operatiu si l’onada de calor continua.

D’altra banda, el consistori recomana a la ciutadania que extremi les precaucions en les zones de platges que han quedat més malmeses pels darrers temporals.  De la mateixa manera, demana que es tingui cura que les persones més vulnerables no surtin al carrer durant les hores de més sol; que, a les platges, la ciutadania faci ús de cremes protectores, gorres i para-sol i es mantingui hidratada sovint.

En cas de ser a casa, recomanen tancar les persianes si toca el sol i estar-se a estances fresques o climatitzades.