7 homes a Badalona defrauden més de 4 MEUR a la Seguretat Social

Els arrestats actuaven darrera d'una societat dedicada suposadament a la construcció i rehabilitació d'habitatges

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal que havia defraudat més de 4 MEUR a la Seguretat Social. Els agents han detingut a Badalona sis homes, els màxims responsables de l’organització. La investigació es va iniciar al març del 2021 al detectar una empresa que es dedicava suposadament a la construcció i rehabilitació d’edificis que tindria un conglomerat empresarial a través del qual es lucraven il·lícitament mitjançant diversos fraus a la Seguretat Social i a Hisenda.

Els responsables havien contret un deute de més de 4 MEUR oferint dades falses en les seves operacions mercantils que portarien algunes de les societats de l’entramat a declaracions d’insolvència amb l’objectiu d’ocultar bens i capital i escapar així del control fiscal.

Els sis detinguts van passar a disposició judicial per un presumpte delicte de pertinença a organització criminal, contra la seguretat social i frustració en l’execució. El jutge es va adonar de la imputació d’onze persones més que formarien part de la trama criminal.