fbpx

Badalona posa en marxa el SAI a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere

Avatar photo

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa, a partir d’avui mateix, el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere (SAI) per donar cobertura a totes les persones que necessitin informació o assessorament en qüestions de diversitat sexual i de gènere i, especialment, a aquelles en situació de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Aquest és un servei confidencial i gratuït que ofereix un acompanyament especialitzat i de proximitat a les persones de Badalona que pateixen qualsevol forma de discriminació o violència LGTBIfòbica o que estiguin en risc de patir-les. Es tracta d’un espai obert a tota la ciutadania i que ofereix una atenció directa.

El Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere presta els serveis següents:

  • Atenció i informació sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere.
  • Informació, divulgació i assessorament dels recursos en matèria LGTBIQ+ dirigits a la ciutadania, als professionals i a les entitats.
  • Assessorament i acompanyament a persones LGTBIQ+ en casos de discriminació, d’assetjament, abús i agressions LGTBIfòbiques.
  • Assessorament i acompanyament a persones LGTBIQ+, professionals, familiars o amistats en processos personals d’identitat de gènere, orientació sexual o expressió de gènere.
  • Atenció psicològica i jurídica, dins la xarxa SAI de la Generalitat.
  • Canvi de nom del sexe en diversos documents.
  • Derivació d’incidències i denúncies per LGTBIfòbiques.
  • Gestió de les derivacions corresponents a incidències i denúncies vinculades amb les LGTBIfòbies.
  • Accions de prevenció, sensibilització i formació a la població en qüestions de diversitat afectiva, sexual i de gènere.

 

La regidora de l’àrea de Gent Gran, Feminisme i LGTBIQ+ i Diversitat Funcional, Flori Badia, ha manifestat la seva satisfacció per la posada en marxa d’aquest servei. “Estem molt contents de culminar un treball que va començar el maig del 2020, quan des de l’àrea vam iniciar un treball intern de recerca de models i, a la vegada, una tasca de coordinació amb la Generalitat per buscar recursos LGTBIQ+ per a la ciutat de Badalona”, ha explicat.

Per a Flori Badia, és molt important que les persones de Badalona que puguin necessitar suport o assistència en aquest àmbit puguin ser ateses a la mateixa ciutat. “Hem fet un llarg camí des dels primers informes de contractació i les primeres formacions de personal i ara, per fi, ja comptem a Badalona amb un servei que és fonamental”, ha afegit.

Aquest servei està situat a l’OMD 5 (a l’avinguda d’Alfons XIII, número 114, a l’exterior del Palau Municipal d’Esports de Badalona, al barri del Gorg), amb un espai diferenciat i de fàcil accés.

L’oficina del SAI estarà oberta cada matí de 9 a 14 hores i els dijous a la tarda, de 16 a 18 hores. Per tal d’accedir al servei és necessari concertar cita a través del correu [email protected] o del telèfon 622 17 63 66 (horari d’atenció telefònica: dilluns i dimecres, de 9 a 14 hores).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Hi ha problemes per trobar alguns antidiabètics a les farmàcies perquè els fan servir per aprimar-se

Notícia següent

Barcelona celebrarà el centenari de l’Exposició Internacional de 1929

Notícies relacionades