Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Badalona acull la primera Copa del Rei amb Punts Liles

Avatar photo

Durant els dies que es disputi la competició s’instal·laran a la ciutat tres punts liles i s’intensificarà la campanya “Comerç contra les violències masclistes”

L’Ajuntament de Badalona vol garantir que les dones i les persones LGTBIQ+ tinguin, també durant el desenvolupament de la Copa del Rei 2023 i amb el suport dels patrocinadors de la competició, l’atenció i la protecció davant possibles actituds i comportaments masclistes que es puguin produir als espais públics, d’oci o festius.  

 

Amb aquest objectiu s’instal·laran a Badalona durant els dies 15, 16, 17, 18 i 19 de febrer tres Punts Liles per informar, sensibilitzar, prevenir i actuar davant les violències masclistes. Els tres punts s’ubicaran a diversos espais de la ciutat on es realitzaran actes amb motiu de la Copa. A més, també s’ha planificat un operatiu de seguretat amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, l’empresa organitzadora dels punts liles, una de les empreses proveïdores de la Copa i els serveis municipals implicats per garantir la seguretat de les zones on es fan les activitats relacionades amb la competició i assegurar que tothom coneix els protocols a seguir en cas d’una agressió masclista o LGTBIQ+fòbica. En aquest sentit, dies abans de l’inici de la Copa es farà una reunió amb els locals d’oci nocturn locals per articular amb ells els protocols a seguir davant possibles violències sexuals al seu entorn.  

 

Els Punts Liles s’ubicaran a: 

 

Fan Zone Palau Municipal d’Esports-Rambla del Gorg 

– Dijous 16 de febrer d’11 a 0 hores 

– Divendres 17 de febrer d’11 a la 1 hores 

– Dissabte 18 de febrer d’11 a les 2 hores 

– Diumenge 19 de febrer d’11 a les 21 hores 

 

Fan Zone de Llefià 

– Dimecres 15 de febrer de 14 hores a 23 hores 

– Dijous 16 de febrer de 9 a 18.30 hores 

– Divendres 17 de febrer de 9 a 18.30 hores 

– Dissabte 18 de febrer de 9 a 18.30 hores 

– Diumenge 19 de febrer de 9 a 13 hores 

 

La Nit de la Copa – Can Ribó (carrer Ramon Martí i Alsina) 

– Dissabte 18 de febrer de 0 a 4 hores 

 

“Comerç contra les violències masclistes” 

D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona ha repartit mig miler de cartells sota el lema “Comerç contra les violències masclistes” amb un doble objectiu: primer, informar a totes les dones que puguin estar patint violència masclista, i al seu entorn més proper, dels telèfons d’atenció que tenen a disposició (línia 900, 112, WhatsApp d’atenció immediata, SIAD i Guàrdia Urbana); i, d’altra banda, implicar els establiments i els comerços en el compromís i el suport ciutadà a les dones i infants que puguin estar patint episodis de violència. 

 

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha animat a la ciutadania i les aficions a “participar de la Copa del rei 2023 i a gaudir de totes les activitats i festes organitzades entre els dies 15 i 19 de febrer”. Llauradó ha demanat també “una actitud ferma i decidida contra les violències masclistes” i ha convidat tothom “a visitar els Punts Liles i conèixer la tasca que s’hi realitza”. La regidora ha recordat que “Badalona és una ciutat compromesa amb els valors del feminisme i el respecte a les diversitats sexuals i de gènere”. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Instal·len una màquina de reciclatge al Mercat del Carrilet de Reus

Notícia següent

L’Estat construirà un nou vial d’accés al polígon nord de Tarragona per l’A-27

Notícies relacionades