Avis per contaminació a Barcelona per la pols africana

Hi ha nivells moderats de contaminació per PM10" als 40 municipis de l'entorn de Barcelona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules a Barcelona i 39 municipis de la seva àrea metropolitana, i a les zones de qualitat de l’aire del Pirineu Oriental, Pirineu Occidental i Prepirineu. L’augment de partícules s’ha accelerat en les últimes hores degut a l’arribada una massa d’aire africana amb un elevat contingut de pols en suspensió. L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.

La mesura es pren perquè la mitjana diària dels nivells de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) durant aquest dimarts passat va superar el valor de 50 en més de dues estacions de mesurament de la Zona de Protecció Especial (ZPE) i en punts de mesurament de les zones de qualitat de l’aire del Pirineu Occidental i Prepirineu.

A més, la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria tornar a superar aquest límit durant el dia d’avui en aquestes zones, donat que es preveu que la situació d’intrusió de pols d’origen africà continuï. La Direcció General de Qualitat Ambiental farà un seguiment dels nivells i valorarà demà si cal activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l’avís preventiu.