Aturen el desnonament d’una dona vídua amb cinc fills i un nét

La Clàudia no pot accedir al mercat del lloguer perquè és migrant tot i que fa 15 anys que viu a l'Estat Espanyol

Clàudia amb els seus fills. Foto: @XHabitatgEE

La Clàudia, els seus cinc fills i el seu nét dormiran a casa una nit més. La mobilització ciutadana que s’ha congregat el migdia de dijous davant de casa seva al carrer Redàs de Poble Sec per evitar el desnonament ha aconseguit el seu objectiu. Era la quarta vegada que intentaven desnonar aquesta dona que pertany al Sindicat de Barri del Poble Sec.

El cas de la Clàudia que és vídua, és especialment crític. Aquesta dona migrant fa més de 15 anys que va arribar a l’Estat Espanyol. Treballa de cuidadora i els seus fills han estat escolaritzats al barri del Poble Sec. Amb tot, encara no té la nacionalitat i per això no pot accedir al món laboral reglat ni a les ajudes institucionals d’emergència.

Aquesta situació també va fer que accedís al lloguer sense poder formular un contracte. Això va ser un problema, ja que un estafador que exercia d’intermediari entre ella i la propietat, va fer-li creure que cada mes estava ingressant els diners del lloguer al compte del tenidor de l’immoble. No era així.

Quan la Clàudia va conèixer l’estafa va intentar negociar amb la propietat. Aquesta no va voler que es quedés al pis que ella volia seguir pagant, però del qual no podia afrontar el deute acumulat per l’estafa. Amb la situació actual, la Clàudia no pot fer front al lloguer de 1.000 euros que li exigeixen i per aquest motiu es troba en situació de desnonament. Per tot això, demana un lloguer assequible.