fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

ATENCIÓ: Cau un clan familiar a Badalona

L'operatiu dels Mossos d'Esquadra ha acabat amb 15 detinguts, tres dels quals han ingressat a presó

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un clan familiar a Badalona (Barcelonès) que extorquia veïns i els feia fora dels seus habitatges per després instal·lar-hi plantacions de marihuana. L’operatiu policial ha acabat amb 15 detinguts, tres dels quals han ingressat a presó i a set més se’ls ha imposat una ordre d’allunyament de les víctimes. També s’han realitzat 15 entrades a pisos de Badalona i Barcelona –i a una casa de Piera (Anoia)- amb la localització de 9 plantacions de marihuana indoor en diversos dels domicilis. La investigació es va iniciar a finals del 2020 i va culminar fa quatre dies, el 20 de juliol. Segons els Mossos d’Esquadra, les víctimes de l’extorsió podran recuperar les seves propietats i tornar als habitatges.
Els 15 arrestats constituïen un clan familiar assentat a Badalona que havia creat ramificacions a Nou Barris (Barcelona) i a Piera (Anoia). El grup aconseguia de manera il·lícita quedar-se amb pisos dels veïns de la zona, que després utilitzaven per instal·lar plantacions de marihuana indoor. Les detencions es produeixen arran d’una complexa investigació iniciada el setembre de 2020 a partir d’una denúncia rebuda a la comissaria de Badalona en què una família exposava que s’havia hagut d’exiliar del seu barri, forçada per les constants amenaces del clan familiar.

El clan familiar acusava les víctimes d’un deute inexistent

La Unitat d’Investigació de Badalona va aconseguir noves denúncies en què les víctimes relataven fets similars. El clan familiar acusava les víctimes de tenir un deute amb ells que era fals i, sota aquest pretext, els amenaçaven greument i els intimidaven. Per fer-ho, aprofitaven la superioritat numèrica del clan i la seva reputació de gent violenta. En acabat, el clan exigia la cessió del pis a la família per tal de saldar el presumpte deute, motiu pel qual les víctimes es veien obligades a abandonar el seu lloc de residència i emprendre un exili forçós per por a les represàlies.

Davant la gravetat dels fets, es va iniciar una investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona. Els investigadors van aconseguir identificar els integrants del clan familiar i van aconseguir indicis de la seva participació en els fets delictius descrits per les víctimes. A més, van descobrir que els integrants d’aquest entramat delictiu empraven aquests immobles sostrets per instal·lar plantacions indoor de marihuana.

Pisos a Sant Roc de Badalona, Nou Barris a Barcelona i una casa de Piera

La majoria d’aquests pisos estaven ubicats al barri de Sant Roc de Badalona, tot i que també van detectar que el cultiu de cànnabis indoor s’estenia a diversos domicilis de Nou Barris i en una casa de Piera. Amb aquesta activitat, els membres del grup obtenien els ingressos econòmics més rellevants.

Durant aquesta primera fase de l’operació, els investigadors van detenir 4 persones i es van fer 5 entrades a pisos. Finalment, el passat 20 de juliol es va culminar la investigació. Els agents van realitzar 10 entrades i registres, un a Piera, tres a Barcelona i 6 a Badalona. En aquests pisos s’hi van localitzar 9 plantacions de marihuana i especialistes de la companyia elèctrica va detectar i inhabilitar diverses instal·lacions elèctriques fraudulentes, les quals comporten un risc seriós d’incendi per als veïns. L’operatiu es va saldar amb 11 persones detingudes més.

Un cop van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 2 de Badalona, l’autoritat judicial va decretar l’ingrés a presó de 3 membres del clan i la llibertat amb càrrecs per la resta. A banda, va imposar una ordre d’allunyament de les seves víctimes a 7 dels arrestats. La investigació continua oberta i no es descarten més denúncies i detencions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Martínez Benazet apel·la a Andorra a extremar les mesures preventives per evitar la transmissió del virus

Notícia següent

Bombers tornarà a mullar la zona de l’incendi estabilitzat de Montgrí (Girona) fins controlar-lo

Notícies relacionades