Assenyalen desigualtats de participació ciutadana al projecte ‘Cosint barris’ de Sant Boi

Considera que no tots els veïns afectats pel projecte urbanístic van poder fer aportacions per modificar-lo

El Síndic de Greuges ha detectat “desigualtats” en la participació dels veïns de les diferents zones afectades pel projecte urbanístic ‘Cosint barris’ de Sant Boi de Llobregat. Segons explica la plataforma ‘Defensa Béns Comuns’, que és qui va portar el cas a la Sindicatura, quan el 2017 el consistori va presentar el projecte, que proposava la construcció de 436 habitatges a la falda de Sant Ramón, els veïns dels barris de muntanya de Can Paulet, Canons i Les Orioles van fer aportacions per modificar-lo i reduir a 323 els habitatges previstos. Una reducció però que afectava a d’altres zones com el Bori, la riera de la Bòbila o el solar d’equipaments de Camps Blancs, els veïns de les quals no van poder participar de la mateixa manera.
Tot i que en el seu moment l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, va reconèixer aquesta manca de participació i la va atribuir a un “error”, els veïns de les noves zones afectades critiquen que el consistori mai va tenir la intenció de rectificar el pla per incloure les seves aportacions.

En la seva resolució, el Síndic de Greuges constata que el procés de participació va ser “desigual” per als veïns dels barris de muntanya i els del sector i sol·licita “restituir la lesió jurídica ocasionada i el greuge comparatiu que s’hagi pogut generar”.

La plataforma ‘Defensa Béns Comuns’ ha fet arribar la resolució a l’Ajuntament per tal que solucioni el “greuge comparatiu”. En cas de no fer-ho, afegeixen, faran els tràmits legals necessaris per restituir la desigualtat i lesió ocasionada pel govern municipal.