Assalten el cotxe d’un polític català i li deixen una nota amenaçadora

L'alcaldable ha trobat el paper al seient del conductor i taques de sang en documentació extreta de la guantera

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’actual quart tinent d’alcalde i alcaldable a l’Ametlla del Vallès per Ametlla’t, Jan Santaló, ha denunciat aquest dimarts als Mossos d’Esquadra l’assalt al seu cotxe i la troballa al seu interior d’una nota amenaçadora. Santaló era la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, on treballa com a professor d’Economia.

En sortir de classe s’ha trobat un vidre del cotxe trencat i la guantera remoguda, d’on n’havien extret documents, un dels quals tacat de sang.

Al seient del conductor hi ha trobat una nota on es llegeix ‘vamos a por ti’, motiu pel qual ha presentat denúncia a la comissaria de Granollers. El seu entorn té una sospita sobre l’autoria, que espera que pugui aclarir la mostra genètica extreta de la taca de sang.

Santaló ha trigat a adonar-se dels fets, que han passat en un breu espai de temps durant aquest matí de dimarts. L’assaltant o assaltants han accedit al vehicle trencant la finestra posterior esquerra, i des d’allà han accedit a la guantera, d’on han tret uns documents del vehicle i d’on, d’entrada, el propietari n’ha trobat a faltar un rebut de l’asseguradora.

“Quan m’he trobat el cotxe he anat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Granollers, on la policia científica ha pres mostres de la sang trobada i de la nota, i el que suggereixen és que difícilment la persona que ho ha fet buscava res de valor, de fet no s’han endut res”, explica Santaló en declaracions a l’ACN.

Aquest fet fa pensar que podria tractar-se d’algú de l’entorn del regidor o bé que hi ha tingut relació directa, si bé descarta parlar obertament de ningú perquè hi ha una investigació oberta i ara per ara no hi ha cap prova determinant. Ara, però, caldrà esperar els resultats de les probes principals.

“Es tracta de la mostra de sang i la de les empremtes dactilars, per distingir-les de les meves, i això preveuen que trigarà dies”, avança Santaló. Els agents també han examinat el vehicle per assegurar-se que no hi havien posat cap dispositiu de seguiment.