En tres dies es podran tastar unes 400 cerveses artesanes. Aproximadament un 40% seran de procedència catalana, un 30% de la resta de l’estat i un 30% d’arreu del món. A més, n’hi haurà una cinquantena que s’estrenaran en exclusiva al festival
El Barcelona Beer Festival escalfa motors per la seva dotzena edició que se celebrarà aquest cap de setmana al Pavelló Hall2 de la Fira de Barcelona, un espai més gran i diàfan que el de l’edició anterior. Gràcies a la seva trajectòria i magnitud, el festival s’ha transformat en l’esdeveniment de referència de la indústria de la cervesa artesana no només de l’estat, sinó també del sud d’Europa.
La gastronomia líquida és el puntal del Barcelona Beer Festival. Es podran tastar unes 400 cerveses artesanes locals i d’arreu del món, de les quals aproximadament un 40% seran de procedència catalana, un 30% de la resta de l’estat i un 30% d’arreu del món. A més, n’hi haurà una cinquantena que s’estrenaran en exclusiva al festival. Totes elles es podran consultar a través del mòbil amb l’aplicació Untappd i també hi haurà un equip de cambrers que guiaran tothom que ho necessiti per trobar la cervesa que més li escaigui.
La gastronomia sòlida també tindrà un paper destacat al festival gràcies a una selecció de vuit restauradors locals que oferiran tapes i platillos maridats amb la cervesa. El Gastro Show d’enguany comptarà amb sabors internacionals com els italians Il Birrino i Mama Pizza amb una focaccia artesana farcida de porchetta casolana i pizzes Margherita, respectivament; el japonès Osaka Barcelona amb el tradicional takoyaki; i Rooster & Bubbles, que oferirà xai a l’ast servit en pa de pita. La cuina catalana també estarà present de la mà d’El cau del vermut, que tindrà aletes de pollastre groc català amb salsa barbacoa picant, i amb l’urban grill Al Karbon que portaran croquetes de pollastre groc català rostit amb ceba caramel·litzada. També hi haurà postres de la mà de la pastisseria Arka Delicatessen que oferirà un sacher de xocolata amb un toc de maduixa, i ostres del Delta de l’Ebre a l’stand de la Cervesera Artesana. Tots els plats estaran perfectament maridats amb l’estil de cervesa que millor li va tot generant una experiència sensorial i sorprenent.
El Barcelona Beer Festival també genera un espai obert a totes les persones assistents gràcies a una sèrie d’activitats pensades per aproximar-les al món de les cerveses artesanes, tant si tot just s’hi inicien com si en són expertes i volen continuar aprofundint-hi. Hi haurà una vintena de tasts de diferents estils cervesers, maridatges amb formatges o xocolates, i showcookings diversos a càrrec de Jordi Esteve (Nectari), Carlota Claver (La Gormanda) i Toni Romero (Bart Gastroburger) i el sommelier Edgar Rodríguez (Dejàvins). A més a més, el festival també ha programat DJs cada tarda i música en directe divendres amb Koko-Jean & The Tonics.
També cal destacar que el Barcelona Beer Festival compta amb una iniciativa paral·lela adreçada al sector professional cerveser, l’InnBrew: The Brewers Convention, l’única convenció professional cervesera de l’estat, que se celebrarà els dies 22 i 23 també a la Fira de Barcelona i que preveu superar el miler de professionals acreditats. També se celebren els premis internacionals Barcelona Beer Challenge a les millors i més innovadores cerveses artesanes. La gala d’entrega de premis tindrà lloc divendres a les 18h de la tarda.
Històricament a cada edició, el Barcelona Beer Festival ha elaborat una cervesa oficial d’edició limitada. Fins ara havia estat una col·laboració amb cerveseres internacionals que feien la seva interpretació de Barcelona en format cervesa. Com a novetat, el Barcelona Beer Festival presentarà a partir d’ara una cervesa d’edició especial apadrinada per un personatge públic. La primera a apadrinar la nova cervesa oficial del Barcelona Beer Festival ha estat la periodista Samanta Villar. Tocant a la brewerie La Pirata de Súria han elaborat “Agosarada by Samanta Villar”, una Gose personalitzada per la periodista.
La Gose és un estil de cervesa original de la baixa Saxònia, concretament de la zona minera de la riba del riu Gose, un corrent d’aigua carregat de metalls, minerals i molta sal. Com que tradicionalment aquesta cervesa s’elaborava amb aigua d’aquest riu, té un regust salat. L’”Agosarada by Samanta Villar” neix també a una població minera i ben salada, Súria. El resultat és una Gose atrevida, única, especial i valenta, com Samanta Villar, i amb un toc cítric de taronja i llima, que s’inspira en la València on la periodista va créixer.
Durant tres dies, el Barcelona Beer Festival tornarà a situar Barcelona a l’epicentre mundial de la cervesa artesana, una indústria que a l’estat compta amb uns quatre-cents productors i que factura uns 140M€ anuals, només a Catalunya disposa de més de cent productors que facturen aproximadament 40M€.