VÍDEOS: Els argentins omplen Barcelona de celebracions pel Mundial

Avatar photo

Barcelona celebra amb especial il·lusió aquesta victòria, ja que era l'únic títol que Messi encara no havia guanyat

Aficionats argentins es reuneixen a l’Arc de Triomf de Barcelona per celebrar la victòria al Mundial | FOTO: Matteo Schiavinato (Twitter: @schmat_90)

Els aficionats argentins ja omplen els carrers de Barcelona i altres ciutats catalanes per celebrar la victòria del seu equip al Mundial de Qatar, on s’ha proclamat campió per tercera vegada a la història.

La victòria té una nota encara més èpica perquè el Mundial era l’únic títol futbolístic que Leo Messi encara no tenia, i el d’avui era el seu últim partit en una cita com aquesta.

Segons imatges que comencen a proliferar per les xarxes socials, un gran nombre d’aficionats argentins (i també fans del Barça i de Messi, encara que no siguin argentins) s’estan reunint al voltant de l’Arc del Triomf de Barcelona. Es calcula que ja hi ha més de 1.000 persones celebrant la victòria.

Argentina es proclama campiona mundial per tercer cop

La selecció d’Argentina s’ha proclamat campiona del món per tercera vegada a la seva història després de superar aquest diumenge a França en el torn de penals de la final del Mundial de Qatar (3-3, 4-2 en els penals), una trobada en la qual va arribar a malgastar un 2-0 al descans i en la que, des dels onze metres, s’ha tornat a convertir en la reina del planeta futbol tres dècades més tard.

Leo Messi, de penal, i Ángel Di María, han avançat al combinat de Lionel Scaloni abans de l’intermedi, però un minut d’inspiració de Kylian Mbappé (min.80 i 81) ha condemnat el partit al temps extra. Ha estat allà on el seu company en el PSG, capturant un rebutgi a tret de Lautaro Martínez, ha tornat ha posat per davant als de Lionel Scaloni en el minut 109, i de nou l’astre francès, completant el seu ‘hat-trick’, ha forçat els penals, on l’albiceleste s’ha imposat.

36 anys després que Diego Armando Maradona s’abracés al trofeu daurat en l’Estadi Asteca, la ‘Puça’ s’ha fet etern per alçar al cel de Lusail, als seus 35 anys, l’anhelada copa que, ara sí, li posa a l’altura del ‘Pelusa’ per als seus compatriotes. Un sincer i emotiu homenatge a l’etern ’10’, mort en 2020.

Amb això, l’albiceleste celebra en gran el seu tercer entorxat (1978, 1986 i 2022) i trenca la maledicció del campió de la Copa Amèrica, que mai fins ara havia estat capaç de conquistar el següent Mundial. Mentrestant, França es queda sense la possibilitat de revalidar el títol.