Veïns de Santa Coloma reclamen que el parc de Can Zam deixi d’acollir macroconcerts

Qualifiquen d’”enquesta interessada” el procés obert per decidir-ne els usos i demanen que se'ls tingui en compte

Concentrats davant la seu de l'AMB. ACN

Membres de la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam s’han concentrat aquest dimarts a les portes de l’AMB per reclamar que el parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet esdevingui un “parc urbà, verd i frondós”. Critiquen que la proposta d’ampliació aprovada per l’Ajuntament, que consolida la “clariana polivalent” de 35.000 metres quadrats on es fan macroconcerts com els del Rock Fest, suposa “malmetre” un espai que hauria de ser un veritable pulmó verd. Antoni Sancho, membre de la plataforma, deixa clar que “no estan en contra” dels macroconcerts, que es podrien fer en dos camps de futbol municipals situats a tocar mateix de Can Zam, i reclama que es tingui en compte l’opinió dels veïns.

Antoni Sancho assegura que el que l’Ajuntament va vendre com un procés participatiu obert per decidir el usos del parc, no és altre cosa que una “enquesta interessada” enviada a determinats grups de població que no reunia les mínimes condicions legals. Lamenta també que el consistori no tingués en compte les al·legacions presentades el passat mes de juliol per 23 entitats del municipi.

El representant veïnal assegura que mantenir la zona on “dos cops l’any” es fan concerts era la tercera opció triada pels veïns que van participar en la consulta, el que suposa que no és una prioritat de la ciutadania. “Santa Coloma té un dèficit molt important de zones verdes i el que cal és fer de Can Zan un autèntic bosc”, assenyala.

La protesta d’aquest dimarts, que s’ha fet coincidir amb la reunió del Consell Metropolità i la Junta de Govern de l’AMB, persegueix, assegura Sancho, que l’ens metropolità, propietari dels terrenys, faci pressió per obligar el consistori a fer “marxa enrere” i escoltar l’opinió dels veïns.