Un jove de Calella denuncia haver patit un atac homòfob

Un altre home assegura haver rebut insults i amenaces de mort per la seva condició sexual al metro de Barcelona

Un home de Calella (Maresme) de 33 anys ha denunciat a les xarxes socials haver patit un atac homòfob al municipi. Els fets van passar al carrer de Jovara la nit de divendres després sortir d’un restaurant amb un uns amics. Segons el seu relat, un noi que era amb un grup de tres persones més –una noia i dos nois– els va començar a increpar amb insults homòfobs i es “va col·locar un mosquetó a la mà” per intentar agredir-los, ja que tant el noi que ho ha fet públic com una altra persona que l’acompanyava són homosexuals. La presumpta víctima, que diu que ja va traslladar els fets a la policia la mateixa nit i que el cos “no va tardar ni tres minuts en aparèixer”, ha anunciat que presentarà una denúncia pels fets.

L’alcaldessa de la localitat, Montserrat Candini, s’ha fet ressò dels esdeveniments i s’ha mostrat “indignada”. “Calella ha estat i seguirà estant lliure de tota actitud homòfoba. Des d’aquí animo a denunciar cada acció d’intolerància”, ha publicat a Twitter, on ha explicat que s’ha posat en contacte amb els afectats per expressar-los el seu suport.

Aquest mateix dissabte un altre home ha assegurat haver patit insults i amenaces de mort al metro de Barcelona per la seva condició sexual per part d’uns “xavals”. Segons ha explicat, en intentar pujar per les escales mecàniques s’ha trobat una parella de nois que li obstruïen el pas i, en demanar-los que el deixessin passar, l’han insultat i li han dit que el matarien.

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha lamentat i condemnat aquesta situació i s’ha posat a disposició de la víctima. Alhora, ha advertit que aquest 2021 s’han registrat 127 incidències per LGTBIfòbia.