Torna la 36a edició de la Mitja Marató a Granollers

Tot està a punt, perquè aquest diumenge 6 de febrer se celebri la 36a edició de la Mitja Marató Internacional de Granollers, Les Franqueses i la Garriga, organitzada per l’Associació Esportiva La Mitja. La cursa d’enguany, recuperarà la seva data habitual de celebració amb el primer diumenge del segon mes de l’any.

Aquest any, la cursa compta amb una participació limitada d’entre 5.000 i 6.000 dorsals, entre corredors de La Mitja, El Quart i la Cursa dels 10 km. De moment, la competició  ja compta amb més de 4.000 inscrits.

La Mitja Marató de Granollers s’ha convertit en molt més que una cursa, és la cita esportiva ineludible del mes de febrer que aficionats i voluntaris comencen a preparar mesos abans. Des de principis d’octubre, el grup d’entrenament «Comença a fer La Mitja», organitzat per voluntaris del club d’atletisme L’Aire Esports i l’Ajuntament de Granollers, es troben tres cops per setmana a les Pistes d’Atletisme per ajudar a tots els interessats a entrenar-se i preparar alguna de les proves que La Mitja ofereix (el Quart, els 10 km o La Mitja). Aquest any, 137 dones i 91 homes s’han apuntat al grup d’entrenament (53 persones al nivell d’atletes, 106 al nivell d’iniciats i 69 a principiants).

L’esdeveniment, també compta amb una programació d’activitats no esportives al voltant de la prova, com la xerrada sobre la Mitjà, que es fa el dimarts 1 de febrer a la Rectoria de l’Església Sant Esteve de Granollers.

Amb motiu de la competició, el dia 6 de febrer alguns carrers de la ciutat es veuran afectats. Aquestes alteracions s’aplicaran fins a la finalització de la cursa, i s’oferirà una alternativa de pas i sortida per a cada cas:

– La circulació del carrer Emili Botey només serà possible en direcció al carrer Pla de Baix

– La circulació del Carrer Llevant serà reversible des de l’estació Granollers-Centre de Rodalies fins al carrer Foment

– La circulació del carrer Tres torres només serà possible en direcció Lluís Companys

– Els carrers compresos entre l’Avinguda Sant Esteve, Alfons IV i Francesc Macià i Colom, podran sortir pels carrers Palaudàries i Voluntaris 92.

Tots els itineraris habilitats per la cursa estaran senyalitzats degudament.