Tanca una llar d’infants de Catalunya per un nen amb coronavirus

Els professors i alumnes hauran d'estar 14 dies en quarantena

La llar d’infants Cucuruga d’Esparreguera ha tancat les portes després que un dels quatre nens que hi assistien hagi donat positius per coronavirus. El passat 23 de juny es va detectar que el menor tenia febre i es va iniciar el protocol de control i aïllament del petit. La llar d’infants va tancar preventivament, fins que el 26 de juny es va confirmar el positiu per la covid-19 i va tancar de forma definitiva.

Tant el personal de la llar d’infants com la resta d’alumnes haurà d’estar en quarantena durant els 14 dies següents a haver estat en contacte amb el nen. En cas de presentar símptomes hauran d’anar a urgències a comprovar si també tenen coronavirus i a partir de qui poder controlar les traces del brot. Un cop finalitzada la quarantena, l’Ajuntament d’Esparreguera decidirà si torna a obrir la llar d’infants o s’espera al setembre a l’inici del curs 2020/2021.

“Els protocols de seguretat i prevenció han funcionat de manera destacable i, gràcies a això, s’ha pogut actuar ràpidament aïllant el cas, informant les famílies i donant compte a les autoritats competents”, ha dit en un comunicat l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas.