S’inicia la campanya de prevenció d’incendis forestals per a aquest estiu a Molins de Rei

L’Ajuntament augmenta els recursos

Enguany, davant l’inici de l’estiu, l’Ajuntament de Molins de Rei, Protecció Civil, l’ADF i la Diputació de Barcelona han presentat la campanya de prevenció d’incendis. La principal novetat del dispositiu d’aquest any 2021 és que l’Ajuntament continua dotant de recursos els cossos i forces de seguretat per a aquest estiu i la resta de temporada.

Les últimes adquisicions són: un vehicle pels voluntaris l’ADF i un altre per Protecció Civil. Aquest darrer vehicle formava part de la brigada municipal i, enguany com ha novetat, s’ha adequat amb un dipòsit d’aigua per facilitar les tasques dels voluntaris. Alhora, i com a conseqüència dels darrers incendis al terme municipal de la vila, el consistori ha dotat a la Guàrdia Urbana d’un kit d’emergència, amb un dispositiu d’oxigen, per cadascun dels agents, que els permetrà fer una primera intervenció en cas d’inhalació.

A més, durant aquest estiu hi haurà més de 25 voluntaris de l’ADF a disposició dels ciutadans i ciutadanes de Molins de Rei i de Papiol, de complement i d’ajuda abans de la intervenció dels Bombers.

En aquest sentit, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, afirma que “l’Ajuntament arriba al final de curs amb les obligacions que li pertoquen més fetes que mai. Al desembre acabàvem la franja de seguretat del nucli de Vallpineda; arribem amb una inversió continuada en els darrers anys amb tot el suport tecnològic, mecànic i automobilístic del cos de Protecció Civil i ADF; i també culminem amb els processos de selecció per dotar de recursos humans la nostra Guàrdia Urbana”. El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, reafirma que “hi ha un compromís ferm per part del govern de potenciar la seguretat a la via pública i als nostres boscos. Són molts mesos de treball que avui podem celebrar”.

Per la seva banda, Pere Royo, responsable de l’ADF 249 Puigmadrona-Olorda, avança que “les condicions d’aquest estiu no són gaire bones i demanem molta precaució a la ciutadania”. Així, “si les temperatures pugen i no hi ha pluja, és probable que sigui una campanya amb moltes petites ignicions i això pot donar pas al fet que es produeixi algun incendi considerable”.

Paz insisteix en el fet que “malgrat haver fet tots els deures, no podem estar tranquils perquè estem en un any sec. Les condicions de l’ambient no ajuden a tenir una campanya d’incendis tranquil·la. La millor actuació és la que no s’ha de fer, per això apel·lem a la col·laboració i la responsabilitat ciutadana a la nit de Sant Joan i al llarg de tot l’estiu”.

Finalment, pel que fa a la campanya de la Revetlla de Sant Joan, es comptarà amb un dispositiu ampli. Miquel Zaragoza explica que “els efectius durant la nit seran 4 patrulles de la Guàrdia Urbana, 1 o 2 patrulles de Protecció Civil de reforç al nucli urbà i 3 vehicles de l’ADF”.