S’estudiarà crear una línia de Rodalies que unirà Cornellà amb Castelldefels

El govern espanyol diu que reactivarà la línia de tren que porta 10 anys paralitzada

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana reprendrà “al llarg de l’any que ve” els estudis per a la construcció d’una nova línia de Rodalies que unirà Cornellà amb Castelldefels, una actuació que porta més de deu anys paralitzada. Ho ha assegurat el secretari d’Estat Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, en una reunió mantinguda a Madrid amb els alcaldes i alcaldesses de Castelldefels, Maria Miranda; Gavà, Raquel Sánchez; Sant Boi, Lluïsa Moret, i Viladecans, Carles Ruiz. La nova línia vol atendre d’una manera sostenible les necessitats de mobilitat entre els municipis de litoral sud barceloní i el nucli metropolità.

La introducció d’una nova via d’entrada a la ciutat de Barcelona permetrà millorar els serveis ferroviaris de Rodalies sense augmentar el trànsit en els dos corredors actualment existents, que ja compten amb una intensitat de circulacions molt significativa.

En línia amb el que preveu el Pla, Saura s’ha compromès a licitar al llarg de l’any que ve la redacció d’un estudi funcional que permeti determinar les alternatives a desenvolupar i la seva viabilitat.

Durant la trobada, els alcaldes han recordat que les quatre ciutats del Delta mereixen que es recuperi el projecte per beneficiar els seus 250.000 ciutadans. A més, han defensat que els municipis tenen gran població treballadora i estudiantil, que necessita desplaçar-se fora de la seva ciutat diàriament.