Seat transforma el seu centre de prototips de desenvolupament amb un nou edifici

Unifica tots els processos i activitats prèvies a la producció en sèrie

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'una treballadora a la planta de SEAT. ACN.

Seat ha transformat el seu centre de prototips de desenvolupament (CPD) amb un nou edifici de 3.000 metres quadrats, unificant en una sola àrea tots els processos i activitats previs a la producció en sèrie d’un nou model, ha informat en un comunicat aquest dijous.

L’espai, amb 18.000 metres quadrats situats en el Taller 3 de la planta de Martorell (Barcelona) i una plantilla de 250 enginyers i tècnics, compta amb instal·lacions de realitat virtual i una zona dedicada a la impressió 3D per al disseny de prototips i models preserie.

En concret, l’automovilística ha destacat la presència d’impressores de tecnologia punta amb les quals s’imprimeixen peces d’última generació, de cara a futurs llançaments.

El CDP de Seat, l’únic centre del sector a Espanya, inclou també una sala en la qual diferents àrees de la companyia, com a investigació i desenvolupament (R+D), qualitat, processos i fabricació, treballen al costat dels professionals del CDP per analitzar i millorar el producte en fases primerenques de conceptualització.

Seat ha defensat que aquesta col·laboració permet “reduir i millorar els terminis de llançament dels futurs cotxes i impulsar l’eficiència en els processos i la gestió de recursos”.

SOLUCIONS DIGITALS

La responsable del CDP de Seat, Anabel Andión, ha valorat que la seva transformació els possibilita “treballar amb total eficiència en el desenvolupament i el llançament de nous models”.

“Portem més de tretze anys treballant amb la realitat virtual i la impressió 3D. Amb aquestes noves instal·lacions i l’unificació del CPD pretenem apostar més que mai pel desenvolupament de solucions digitals i electròniques adaptades al cotxe de demà”, ha exposat.

CREAT EN 2007

Des de la seva inauguració en 2007, Seat ha indicat que aquest centre s’ha convertit en el nexe entre els departaments de R+D i producció de la companyia.

Al llarg d’aquests tretze anys de trajectòria, l’espai ha desenvolupat un total de 13 ‘concept cars’, l’IBE (2010), el Cupster (2014), el Leon Cross Sport (2015) o el CUPRA Ateca (2018), entre d’altres.

Així mateix, el CDP de Martorell ha treballat durant tots aquests anys amb 5.235 presèries, 2.472 prototips de prova i 224 models tècnics.