Sant Joan Despí fa una campanya als mercats per reduir l’ús de les bosses de plàstic

Dia sense bosses de plàstic. Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Joan Despí
L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme una campanya als mercats municipals per tal d’informar la ciutadania sobre la normativa de reducció de les bosses de plàstic i per conscienciar sobre els perjudicis que la utilització excessiva d’aquest producte ha tingut sobre el medi ambient.
L’acció, realitzada el 3 de juliol coincidint amb el Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic, va tenir lloc als mercats del Centre i de Les Planes. Un equip d’ecoinformadors va repartir díptics informatius sobre la normativa d’ús de les bosses de plàstic que actualment està vigent. A més, van donar consells a les persones consumidores sobre com comprar de manera sostenible, utilitzant bosses de malla, de roba o de paper, cabàs, cistell o carretó.
Actualment, està prohibit el lliurament de les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres que s’ofereixen als consumidors en els punts de venda, en la venda on line i en el lliurament a domicili.
La prohibició inclou les bosses de plàstic en general i les de plàstic fragmentables. Només es permet lliurar, previ pagament, les bosses compostables que compleixin els requisits de la norma i les de plàstic de més de 50 micres de gruix que continguin un mínim de 50% de plàstic reciclat. Cal recordar que les bosses compostables les podem reutilitzar per a la brossa orgància.
L’ús excessiu de les bosses de plàstic ha perjudicat greument el nostre entorn i és especialment crítica la contaminació de mars i oceans.
Entre les més de 80 persones que es van adherir a la iniciativa als dos mercats, l’Ajuntament de Sant Joan Despí sortejarà un lot de productes reitilitzables.