Salut farà cribratges intensius amb proves PCR a partir de dilluns a Sabadell i Mollet del Vallès

Es faran tests a persones asimptomàtiques de més de 16 anys en equipaments que els ajuntaments han cedit a Salut

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Departament de Salut durà a terme a partir del dilluns 23 de novembre cribratges intensius amb PCR a Sabadell i a Mollet del Vallès. L’acció es durà a terme al llarg de tota la setmana en diversos equipaments municipals que els ajuntaments han cedit a la Generalitat per facilitar instal·lacions on poder dur a terme les proves.

El procediment es farà en ciutadans majors de 16 anys i que no hagin tingut símptomes amb la finalitat de localitzar possibles focus portadors de coronavirus a les dues ciutats vallesanes. Es tracta d’una estratègia conjunta en què Govern i ajuntaments van de la mà per intensificar la detecció de casos positius i reduir el risc de contagi entre els ciutadans de les dues localitats.

En el cas de Sabadell, les proves es duran a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès i el Parc Taulí. Les proves es duran a terme en diverses zones de la ciutat.

Concretament, del 23 al 27 de novembre es faran al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach (carretera de Prats de Lluçanès, 42), per a la població que correspon a l’Equip d’Atenció Primària Creu Alta. D’altra banda, el dia 30 de novembre es faran al Centre Cívic de Can Puiggener (plaça del Primer de Maig, 1), per a la població d’aquest barri.

A banda, del 24 al 27 de novembre es duran a terme proves al Centre Cívic de Torre-romeu (plaça de Montcortès, 1) per a la població que correspon a l’Equip d’Atenció Primària La Serra.

En el cas de Mollet del Vallès, les proves es faran del 23 al 28 de novembre en dos punts. El primer és l’Espai Sant Jordi (avinguda de Caldes de Montbui, 9) i el Centre Cívic de Can Pantiquet (carrer de Can Flequer, 25). Tant a Sabadell com a Mollet, els locals estaran oberts de les 9.00 a 14.00 hores i de les 15.00 a les 19.00 hores.

Per fer les proves cal dur la targeta sanitària. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.