Protecció Civil activa l’alerta de l’Inuncat per pluges intenses al Vallès Oriental

Els Bombers han atès 59 avisos i la C-17 a La Garriga ha quedat tallada durant 45 minuts per inundacions

Imatge recurs de pluja. Foto CEDIDA

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Inuncat per la intensitat de les pluges aquesta tarda de dimarts, la majoria concentrades al Vallès Oriental i, en especial, a La Garriga. Els Bombers de la Generalitat han atès 59 avisos entre les 16.00 hores i les 18.00 hores, 55 de les quals a la Garriga i un a Cànoves i Samalús, i 3 més al Maresme.

Una de les incidències per la pluja ha estat a la C-17 a la Garriga, on la carretera ha quedat totalment tallada en els dos sentits durant gairebé 45 minuts, entre les 16.45 hores i les 17.25 hores. A dos quarts de set es manté un carril tallat en sentit Barcelona i es registren retencions de 6 km, mentre que en sentit Vic hi ha 2,5 km de cua.

El telèfon 112 ha rebut 144 trucades pel temporal, 103 de les quals al Vallès Oriental, amb 92 a la Garriga, entre les 16.00 i les 17.00 hores.

A més, s’ha hagut d’interrompre la circulació de trens de la línia R3 entre La Garriga i Les Franqueses des les 16.45 hores per desguarniment a les vies. Segons Renfe, s’establiran autobusos com a alternativa quan n’hi hagi de disponibles, ja que la incidència ha coincidit amb la sortida d’alumnes de les escoles.

La majoria d’actuacions dels Bombers han estat per acumulació d’aigua en baixos, locals, patis i garatges, i filtracions en sostres i murs. També n’han rebut per vehicles bloquejats a l’aigua, esllavissades i arbres caiguts. A la zona de Can Figueres de la Garriga s’ha esfondrat part de l’estructura d’una casa d’una sola planta, on no hi havia ningú. L’avís s’ha rebut a les 17.46 hores i els Bombers hi han desplaçat una dotació.

El Servei Meteorològic de Catalunya ja havia emès un avís de temps violent aquesta tarda al Vallès Oriental i Maresme, on també hi ha hagut fort vent i pedra. Un cop les precipitacions més intenses han afectat el Vallès Oriental, s’han desplaçat cap al Maresme i sud de la Selva, i en aquests moments la majoria ja es troben al mar. També es mantenen precipitacions a les comarques del nord de Girona.