Presó per a l’autor de 27 robatoris a Esparraguera i Collbató

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El jutge ha decretat presó per a un lladre que presumptament va cometre 27 robatoris a Esparraguera i Collbató: 16 en habitatges, set amb violència i intimidació, tres a l’interior de vehicles i un delicte d’apropiació indeguda.

La investigació va començar a finals de desembre, quan els investigadors dels Mossos d’Esquadra van ser alertats de diversos robatoris amb força a domicilis a la nit a Esparraguera, ha informat la policia catalana aquest dissabte en un comunicat.

L’autor, de 20 anys, accedia a l’interior trencant una finestra tot i que els residents estiguessin a l’interior, i fins i tot es va enfrontar amb una de les víctimes i li va mostrar un ganivet de grans dimensions i una arma de foc: el seu objectiu era emportar-se joies, mòbils, diners i vehicles.

Durant aquestes dates també es va conèixer que un home havia comès tres robatoris amb violència i intimidació per emportar-se les pertinences i els vehicles de les seves víctimes, i es va establir que l’autor era el mateix que qui havia robat als habitatges.

Els investigadors van comprovar que els robatoris s’havien tornat cada vegada més violents, i que el lladre va arribar a fer servir alguns dels objectes robats pocs minuts després de cometre el robatori, motiu pel qual van dissenyar un dispositiu per localitzar-lo.

Localització

El 24 de gener, després de cometre un robatori en un habitatge i endur-se un vehicle, agents que participaven en el dispositiu van aconseguir localitzar-lo, però el lladre va fugir a gran velocitat abans d’abandonar el cotxe prop d’un bosc a Collbató i se’n va anar a peu.

Poc després, el lladre va robar a quatre cases més de Collbató, i finalment els Mossos el van detenir –després de resistir-se activament i mostrar un ganivet– gràcies a l’avís dels veïns.

Durant l’entrada i escorcoll del domicili del detingut, els agents van localitzar documentació personal d’algunes víctimes, aparells electrònics, diners en efectiu i claus de vehicles, i es va comprovar que també va robar en diverses autocaravanes de la zona.